Kandidat i Interreligiøse Islamstudier

Foto: Bjarke Ørsted / Thomas Coex / Creative Touch Imaging Ltd / SIPA / Ritzau Scanpix

Interreligiøse Islamstudier (IRIS) giver en grundig indføring i islamisk religion, jura og historie med særligt fokus på interreligiøse relationer med ikke-islamiske religioner, primært jødedom og kristendom i Mellemøsten og Vesten, herunder Danmark.

Interreligiøse Islamstudier dykker ned i islams oprindelse, tidlige formation og udvikling til en verdensreligion. Et særlig fokus rettes mod sameksistens og konflikt med jødedom og kristendom på et teologisk og religionshistorisk niveau, i en bredere historisk samt nutidig samfundsvidenskabelig kontekst. Det nutidige perspektiv vil særligt fokusere på islam og muslimer i en europæisk og vestlig kontekst.

Kandidatuddannelsen giver de studerende en unik mulighed for at opnå dybdegående viden om, og færdigheder og kompetencer til at arbejde selvstændigt og kritisk inden for de forskellige akademiske discipliner. Dermed tilstræbes en balance mellem et bredt fagligt studie og muligheden for at specialisere sig inden for et bestemt fagområde.

Læs mere om uddannelsens faglige profil og jobmuligheder.

Online Åbent Hus 2021

Vil du vide mere om den nye kandidatuddannelse i Interreligiøse Islamstudier? Kom til online Åbent Hus den 11. februar 2021 klokken 14.00 eller 15.15. Info følger. 

Mød os på: