Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i litteraturvidenskab.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.

 

 

 

 

Prioritering af ansøgere

Ansøgere med bacheloruddannelser, der automatisk opfylder adgangskravene vurderes på lige fod med ansøgere, der på anden måde opfylder adgangskravene. Såfremt der er flere kvalificerede ansøgere end studiepladser, vil pladserne blive fordelt ud fra en helhedsvurdering af ansøgerens relevante uddannelsesaktiviteter og eventuelt andre relevante erfaringer beskrevet i et CV samt ud fra ansøgerens motiverede ansøgning. Der vil blive lagt vægt på alle fire grundlæggende litteraturvidenskabelige kompetencer omfattende litteraturanalytiske, litteraturteoretiske, kulturteoretiske samt komparative litteraturhistoriske kompetencer på tværs af sprogområder, perioder og grænser.

Studieplanlægning

Når du søger ind på en kandidatuddannelse, er det en god idé hurtigt at komme i gang med at planlægge dit uddannelsesforløb, så du ikke misser en deadline. Find gode råd til studieplanlægning her.

Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.

Ansøgningsgebyr

Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).