Faglig profil og job - Kandidat i østeuropastudier – Københavns Universitet

Østeuropastudier > Faglig profil og job

Faglig profil og job

På østeuropastudier beskæftiger du dig især med at opnå faktuel viden om østeuropæiske forhold, og du får en generel indsigt i de videnskabelige discipliner, som faget benytter sig af fx kulturteori, historie, politologi, samfundsvidenskab mv. Du bliver i stand til at identificere problemer, forholde dig kritisk til dem og opstille løsningsforslag ud fra flere synsvinkler.

Jobmuligheder

Som kandidat i østeuropastudier bliver du kvalificeret til at arbejde med undervisning, forskning og formidling samt deltage i generelle projekter, der vedrører mødet mellem forskellige kulturer, og til at arbejde med Østeuropa eller en region i Østeuropa i almindelighed.

Figuren viser fordelingen mellem de arbejdsopgaver, dimittender fra østeuropastudier bruger mest tid på i deres daglige arbejde. NB.: Figuren er baseret på data fra mindre end 10 respondenter.

Du vil kunne indgå i alle slags arbejdssammenhænge, hvori sprog og kultur indgår, fx ved gymnasier, forskningsbiblioteker, universiteter, ministerier, administration, NGO'er og erhvervsvirksomheder, herunder eksportvirksomheder. Du vil desuden være kvalificeret til at arbejde inden for rejsebranchen samt løse opgaver i forbindelse med oversættelse og tolkning.

Afhængigt af dit personlige mål, kan det være meget nyttigt at supplere din uddannelse med kurser inden for eksempelvis økonomi, kulturgeografi, sociologi, antropologi, politologi, management eller lignende. På denne måde kan du målrette dine kvalifikationer og åbne jobområdet mere op.

Læs også om forskning på faget eller undervisning og opbygning.