Faglig profil og job

Faglig profil

Tyskland er både mødet mellem Øst- og Vesteuropa, kulturmekka og hjemland for den universitetstradition, vi kender i Danmark. En lang række forskningsdiscipliner har stærke tyske rødder - hvad enten det drejer sig om filosofi, kunst eller historie. Men Tyskland er også et handelsland og vores største eksportmarked. Der er derfor mange grunde til at vælge en kandidatuddannelse i tysk sprog og kultur, uanset om du brænder for litteratur, historie eller det tyske sprog.

Jobmuligheder 

Et højt sprogligt niveau og stærke kommunikative evner kombineret med et bredt kendskab til det tyske sprog- og kulturområde kvalificerer kandidater i tysk sprog og kultur til mange forskellige job i både den offentlige og private sektor. Arbejdsopgaver kan være research og formidling, oversættelse, eksportrådgivning eller samarbejde med de tysktalende lande. Turistbranchen og kulturlivet er andre oplagte jobområder.

Mød 6 uddannede kandidater og læs om deres karriere med sprog

En stor del af kandidaterne fra tysk sprog og kultur arbejder i undervisningssektoren på gymnasier, handelsskoler, seminarier, aften- og højskoler. En del arbejder på forlag og en lang række andre virksomheder, hvor sprog og formidling er i fokus.
Endelig skal man ikke glemme muligheden for at starte egen virksomhed, som nogle også udnytter. Med internettet og andre digitale medier er der et enormt uudnyttet potentiale for e-læring og anden it-baseret faglig formidling og rådgivning.

Signe er cand. mag. i tysk sprog og kultur. Hun arbejder som lydbogsredaktør i Saga Egmont, der laver lydbøger til det tyske marked.