Karrieremuligheder
Bacheloruddannelsen i pædagogik handler om opdragelse, læring, undervisning og uddannelse.
Som studerende på pædagogik tilegner du dig akademiske kompetencer til at beskrive, analysere og vurdere pædagogiske fænomener og problemstillinger. Du arbejder med de videnskabelige pædagogiske teorier og undersøgelsesmetoder og relaterer dem i løbet af studietiden både til teoretiske og empiriske problemstillinger.
Pædagogikfaget henter inspiration fra bl.a. sociologi, antropologi, psykologi og filosofi. Tværfaglighed præger uddannelsen, der med de pædagogiske problemstillinger i centrum giver dig mulighed for at arbejde med komparative og didaktiske perspektiver. Du har mulighed for på et tidligt tidspunkt at specialisere dig inden for et afgrænset pædagogisk område og dermed give dine studier fokus, dybde og perspektiv.
De fleste studerende vælger at læse videre på en kandidatuddannelse. Som bachelor i pædagogik, har du retskrav på at kunne fortsætte på:
Nogle uddannelser kræver særlige forudsætninger og tilvalg, mens andre har et begrænset antal pladser, men du kan vælge at undersøge om følgende uddannelser kunne være interessante for dig:
- It og kognition (engelsksproget)
- Migrationsstudier (engelsksproget)
- Sprogpsykologi
Med en uddannelse i pædagogik får du videnskabeligt baserede kompetencer, som gør det muligt at undervise i de pædagogiske fag, rådgive i uddannelsesspørgsmål samt udøve konsulentvirksomhed og evaluering af pædagogiske projekter. Du kan fx undervise på professionsbacheloruddannelserne, på pædagog- og læreruddannelserne eller på efteruddannelsesområdet. Der er også mulighed for at arbejde med uddannelsesplanlægning og evaluering eller tilrettelægge projekter i større erhvervsvirksomheder og organisationers afdelinger for medarbejder- og efteruddannelse.
Eksempler på virksomheder, der har ansat kandidater fra pædagogik
- Professionshøjskolen Metropol
- Undervisningsministeriet
- Nykredit
- Københavns Politi
- Glostrup Kommune
- Hvidovre Hospital
- Aalborg Universitet
- Københavns Kommune, Socialforvaltningen
- Københavns Universitet, Studievejledning