Ansøgning og optagelse
For at kunne søge optagelse på kandidatuddannelsen i antropologi skal du have en relevant bacheloruddannelse eller en anden relevant dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau. Du søger optagelse gennem ansøgningsportalen.
Opfylder du adgangskravene?
Vælg den kategori, der passer på dig og læs mere om, hvordan du søger om optagelse. Du kan også finde information om adgangskrav, ansøgningsfrister og dokumentation.
- Retskravsbachelor
- Uddannelser der automatisk opfylder adgangskravene
- Anden dansk uddannelse
- Udenlandsk uddannelse
- Tidligere optaget på en videregående uddannelse
Bemærk:
Du kan ikke søge optagelse
- hvis universitetet udmeldte dig af uddannelsen
- hvis du blev varslet om udmeldelse, før du udmeldte dig selv, eller
- hvis du udmeldte dig før universitetet havde mulighed for at varsle dig om udmeldelse.
Du kan dog søge om dispensation, hvis du kan dokumentere at dine muligheder for at gennemføre uddannelsen er væsentligt forbedret, eller hvis uddannelsens indhold er væsentligt ændret.
Hvis du ønsker at søge om dispensation, skal du skrive en ansøgning hvor du begrunder og dokumenterer hvorfor du mener at du opfylder betingelserne for at få dispensation. Det gør du ved at udfylde denne blanket og uploade kvitteringen, du modtager på din email sammen med din ansøgning om optagelse i Den Digitale Ansøgningsportal. Hvis du søger dispensation pga. sygdom eller andet, du kan dokumentere, skal du huske at uploade dokumentation sammen med kvitteringen. Universitetet træffer afgørelse på baggrund af en konkret faglig vurdering. Hvis du får en dispensation, vil din ansøgning om optagelse blive behandlet. Hvis du får afslag, vil din ansøgning ikke blive behandlet.
Hvis du bliver optaget, bliver du indplaceret på det studietrin, hvor du var nået til, sidst du var indskrevet. Tidligere beståede eksaminer og eksamensforsøg, er stadig gældende. De studieaktivitetskrav, du stod overfor, da du blev udmeldt af uddannelsen, vil også være gældende medmindre du bliver optaget på basis af en dispensation.
Prioritering af ansøgere
Der er pladsbegrænsning på denne kandidatuddannelse, hvorfor det at have opfyldt adgangskravene ikke i sig selv garanterer optagelse.
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere end der er pladser på uddannelsen, vil ansøgere blive prioriteret efter følgende kriterier:
- Generelt standpunkt/karakter i den relevante, adgangsgivende uddannelse.
- Kendskab til samfundsvidenskabelig metode. Hvis det ikke fremgår direkte af eksamensbeviset, at der er tale om samfundsvidenskabelige metodekurser, så kan der vedlægges dokumentation og begrundelse for, hvorfor disse alligevel er relevante metodekurser.
- Faglig relevant erfaring - herunder også relevant erhvervserfaring: Beskriv hvilken faglig og erhvervsrelateret erfaring du har, og hvordan din erfaring er relevant for at studere på kandidatuddannelsen (max 1 side).
Studieordning
Læs mere om uddannelsen i studieordningen for antropologi.
- Se også rammestudieordningen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Kommunikation og e-mail
Fakultetets studieadministrationer foretager primært skriftlig kommunikation via e-mail. Når du søger om optagelse, anvender vi den e-mailadresse, som du angiver i din ansøgning. Adviseringsmails om beskeder i Ansøgningsportalen sendes ligeledes til denne e-mailadresse.
Hvis du har søgt optagelse og skifter e-mailadresse, skal du derfor give os besked om dette på admissions@samf.ku.dk med angivelse af, hvilke(n) uddannelse(r) du har søgt, dit fulde navn samt din nuværende og tidligere e-mailadresse.
Har du allerede en kandidatgrad?
Hvis du allerede har en kandidatgrad fra Danmark eller udlandet, kan du kun blive tilbudt en studieplads, hvis der er ledige pladser på uddannelsen.
Vi kan i ganske særlige tilfælde give dispensation fra kandidatreglen.