Fra ansøgning til studiestart

Tidslinjen viser optagelsesprocessen til kandidatuddannelsen fra du går i gang med din ansøgning til du begynder på uddannelsen. Tjek ansøgningsportalen og din mail ofte. Undervejs skal du være opmærksom på:

 • Når du har sendt din ansøgning, kontakter vi dig gennem ansøgningsportalen.
 • Du får en notifikation på mail, når vi har sendt dig en ny besked i portalen.

Sørg for, at du har adgang til den mail, du er registreret med i portalen gennem hele ansøgningsprocessen. Så risikerer du ikke at gå glip af noget. Husk også at tjekke dit spamfilter.

 • Har du oprettet dig som selvregistreret bruger, sender vi notifikationer til den mail, du har registreret dig med.
 • Loggede du på med dit universitetslogin (WAYF), sender vi notifikationer til din universitetsmail.
 • Loggede du på med MitID, sender vi notifikationer til den mail, du har tilknyttet MitID.
 •   

  Forbered og send din ansøgning

  16. januar - 1. marts

  Forbered og send ansøgningen i ansøgningsportalen.

  Tjek brugervejledning til ansøgningsportalen

 •   

  Ansøgningsfrist

  1. marts

  Din ansøgningsfrist er 1. marts. Vi modtager ikke ansøgninger efter deadline. Hvis du misser fristen, har du som bachelor fra KU mulighed for at søge om optagelse i efteransøgningsperioden, hvis der er ledige pladser på uddannelsen.

 •   

  Mangler der noget?

  16. januar - 30. april

  Vi tjekker om din ansøgning er komplet og har den dokumentation, vi skal bruge. Hvis der mangler noget, sender vi dig en besked i ansøgningsportalen. Du får en notifikation på mail, der fortæller dig, at der er en besked i portalen. Du har 1 uge fra vi kontakter dig, til at sende det vi mangler. Husk at tjekke portalen dagligt. Manglende dokumentation kan betyde, at vi må afvise og annullere din ansøgning.

 •   

  Akademisk vurdering

  15. april - 15. maj

  Optagelsesudvalget vurderer, om du opfylder de faglige adgangskrav til uddannelsen.

 •   

  Tilbud om plads

  Maj - midt juni

  Hvis du opfylder adgangskravene og der er plads på uddannelsen, sender vi dig et tilbud om plads i ansøgningsportalen. Du får kun 1 tilbud om optag, som vil være til den højeste af dine prioriteter, hvor vi har mulighed for at tilbyde dig plads.

  Hvis du ikke opfylder adgangskravene eller der ikke er ledige pladser, får du det også at vide i denne periode.

  Når du får et tilbud om optag, har du 5 dage til at takke ja til pladsen gennem ansøgningsportalen. Det er vigtigt, at du aktivt accepterer tilbuddet, da du ellers mister din plads. Hører vi ikke fra dig inden fristen, mister du din plads på uddannelsen og vi tilbyder pladsen til en anden. Derfor er det vigtigt, du tjekker status på din ansøgning ofte i ansøgningsperioden.

  Vær opmærksom på, at dit tilbud om optag kan være betinget af, at du fx dokumenterer, at du har færdiggjort din bacheloruddannelse eller uploader en kopi af dit pas. Dine betingelser står i dit tilbud om optag, hvor vi også fortæller hvornår og hvordan du opfylder dem.

 •   

  Aktiver dit KU-brugernavn

  Maj - juni

  Du får dit KU-brugernavn på den mail, du har registreret i ansøgningsportalen. Du får også instruktioner om, hvordan du aktiverer brugernavnet. Aktiver det så hurtigt som muligt. Med dit brugernavn kan du logge ind på KUnet, Københavns Universitets intranet.

  Har du tidligere været indskrevet eller studeret på KU, fx som bachelorstuderende eller meritstuderende, får du ikke et nyt KU-brugernavn. Du skal bruge dit gamle.

  Login-siden på KUnet kan hjælpe dig, hvis du har glemt dit brugernavn eller dit kodeord.

 •   

  Deltag i din online studiestart

  Midt maj - september

  For at hjælpe dig med at få en god start, har vi lavet en online studiestart, der introducerer dig til din uddannelse og studielivet på Københavns Universitet. Orienter dig grundigt og gør det til din førsteprioritet at finde ud af hvilke kurser, du vil tilmelde dig i dit første semester. Vi sender en velkomstbesked til din mail med et link til din online studiestart.

 •   

  Tilmeld dig kurser

  Midt maj - 1. juni

  Du skal selv tilmelde dig kurser og projekter til dit første semester (blok 1 og 2). Tilmeldingen foregår på Selvbetjening på KUnet (kræver login).

  Hvis du ikke tilmelder dig kurser/projekter i denne periode, risikerer du at der ikke er flere ledige pladser på de kurser or projekter du planlægger at tage. Du skal tilmelde dig alle typer kurser og projekter - også de kurser, der er obligatoriske på din uddannelse.

  Takker du ja til pladsen efter 1. juni, informerer vi dig om hvordan du tilmelder dig kurser og projekter.

 •   

  Velkomstdage på din uddannelse

  26. august - 30. august

  Deltag i velkomstdagene på din uddannelse, så du kan lære din kandidatuddannelse og dine medstuderende bedre at kende. Vi sender dig en mail med mere information om velkomstdagene og hvordan du tilmelder dig.

 •   

  Første dag med undervisning

  2. september

  Første undervisningsdag på din nye kandidatuddannelse.

 •   

  Studiestartsprøven

  9. september

  Studiestartsprøven er et obligatorisk spørgeskema, om hvordan du har oplevet din studiestart – både fagligt og socialt. Du får et link til studiestartsprøven på din KUmail.

 •   

  Deadline for at bestå bacheloruddannelsen

  20. september

  Du skal dokumentere, at du har færdiggjort din bacheloruddannelse senest 20. september. Hvis du ikke er færdig, mister du din plads på kandidatuddannelsen.

  Hvis du har givet tilladelse til dataudveksling, skal du ikke gøre noget for at dokumentere, at du er færdig med bacheloruddannelsen. Vi trækker selv oplysningerne fra systemet.

  Hvis du ikke har takket ja til dataudveksling, skal du sende dokumentation på din færdiggjorte bacheloruddannelse - se hvordan under "Officielt eksamensbevis".