Studiemiljø

Uddannelsen i retorik er en del af Institut for Kommunikation (KOMM). Faglig inspiration, socialt samvær og engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. På instituttet er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen. 

Biblioteket

Biblioteket på KOMM har relevant faglitteratur og gode læsepladser, hvor du kan forberede dig til undervisning – alene i fred og ro eller sammen med din læsegruppe.

Epideictic Encounter

Talekonkurrencen er opkaldt efter den klassisk retoriske talegenre epideiktikken, som omfatter lejlighedstaler af enhver art. Til Epideictic Encounter mødes retorikstuderende hver fredag over en øl og hører duellanterne kæmpe med ord inden for skiftende temaer som Verdens Bedste Uhyre eller Gudernes Kamp.

Retorikmagasinet

Retorikmagasinet er et populærvidenskabeligt magasin om retorik, som redigeres og udgives af frivillige retorikstuderende. Både undervisere, studerende og færdige retorikkandidater bidrager med artikler, som læses af mere end 800 abonnementer både inden og uden for uddannelsen.

Retoriks fagråd

Fagrådet består af studerende fra forskellige årgange, der mødes en gang om måneden og diskuterer fagets fortid, nutid og fremtid. Til fagrådsmøderne kan man blive opdateret om nyt på de forskellige årgange og få medbestemmelse på de faglige og administrative beslutninger.

CAFÈ

Studentercaféen deles og drives i fællesskab med instituttets andre fag. Caféen sælger til dagligt billig kaffe og tilbyder uformelle rammer for gruppemøder, forberedelse eller afslapning. Derudover lægger caféen lokaler til fredagsbarer og fester.