Studiemiljø

Uddannelsen i Retorik hører til på Institut for Kommunikation (KOMM). Her der er mange muligheder for at engagere sig – også uden for undervisningen – og opsøge faglig inspiration og fællesskab, deltage i arrangementer eller selv tage initiativ til et nyt.

Biblioteket

KOMMs eget bibliotek er del af Det Kgl. Bibliotek og har relevant faglitteratur, printere og scannere. Der er desuden gode læsepladser, hvor du kan forberede dig til undervisning – alene i fred og ro eller sammen med din studiegruppe. Der er også bibliotekarer at spørge, hvis du har brug for hjælp – fx til at bruge databaser og andre digitale ressourcer i forbindelse med opgaveskrivning.

Epideictic Encounter

I perioder arrangerer frivillige studerende talekonkurrencer om fredagen, Epideictic Encounter, der har navn efter den klassisk retoriske talegenre epideiktikken, som omfatter lejlighedstaler af enhver art, der hylder og dadler, bekræfter fællesskaber og leger med sproget. Til Epideictic Encounter mødes retorikstuderende i uformelle rammer. Her kan du selv deltage, eller du kan overvære medstuderende duellere på ord inden for skiftende temaer som Verdens Bedste Uhyre, Verdens Bedste Sidekick eller Gudernes Kamp.

Retorisk Arena

Retorisk Arena er en populærvidenskabelig platform for retorik og kommunikation, der redigeres og udgives af frivillige retorikstuderende

Retoriks Fagråd

I Fagrådet mødes retorikstuderende på tværs af årgange med jævne mellemrum og diskuterer uddannelsens fortid, nutid og fremtid. Til fagrådsmøderne kan du høre nyt fra de forskellige årgange og få indflydelse på faglige og administrative beslutninger. Fagrådet kan stille forslag til Studienævnet på KOMM, der omvendt spørger fagrådene til råds, når der skal laves ændringer fx i uddannelsens eksamensformer og fagudbud, nye rammer for studiegruppearbejde, kursusevalueringer eller praktik.

Studentercafé

Studentercaféen KOMMpasset deles og drives i fællesskab med studerende fra instituttets andre fag. Caféen sælger billig kaffe og tilbyder uformelle rammer for gruppemøder, forberedelse eller afslapning. Derudover lægger caféen lokaler til fredagsbarer og fester og af og til en fortælleeftermiddag eller quizaften.

Human & Legal Innovation Hub

Hvis du selv eller som del af en gruppe har en idé til en virksomhed, du gerne vil drive, kan du få inspiration og støtte – og måske endda kontorplads – på den lokale innovation hub for Humaniora, Jura og Teologi. Retorikstuderende er eller har været knyttet til hubben med forskellige projekter fra den online platform Retorisk Arena til standupvirksomhed og talekurser.