Studiemiljø

Studiemiljø på statskundskab. Foto: Sara GalbiatiStatskundskab har ved siden af undervisningen et aktivt socialt miljø, hvor der er rig mulighed for at diskutere, feste og hygge sig med sine medstuderende.

Du kan for eksempel engagere dig i studenterpolitik, du kan være med til at arrangere debatter eller indgå i redaktionen på et af statskundskabs blade, og du kan tage på studieture i hele verden. Du kan også spille med på statskundskabs fodboldhold, deltage i revyen eller involvere dig i tutor- og mentornetværket, der hvert år modtager nye danske og internationale studerende.

Her er et udpluk af aktiviteterne på statskundskab:

  • Jacques D - er studenterforeningen på Institut for Statskundskab og har eksisteret siden 1984. Til dagligt bruges Caféen Jacques D som platform for sociale, faglige, festlige og politiske arrangementer for de studerende samt ansatte på studiet, og der er i lokalet salg af både vand, øl og cocio samt gratis kaffe og te.
  • International Debat - Hvis du interesserer dig for international politik, så er International Debat (ID) dit netværk. Med en fri og åben kommunikation som grundlag giver International Debat dig mulighed for i fællesskab med andre at forfølge netop de spørgsmål og emner, der interesserer dig.
  • SUVERÆN - Forening for politisk teori er en forening af studerende fra Institut for Statskundskab med det formål at udbrede kendskabet til politisk teori blandt studerende i København. Foreningen blev stiftet i efteråret 2011.
  • MED ANDRE ORD - dit studieblad på statskundskab - Går du som mange andre statskundskabere rundt med en lille journalist i maven, kan du her få afløb for din skrivetrang.
  • Statskundskabs Fagråd- Statskundskabs fagråd er fagrådet på Institut på Statskundskab. Kunne du tænke dig at få indflydelse på dit studie gennem dialog og kontakt med undervisere og ledelsen på Instituttet - eller vil du bare gerne lære andre studerende fra forskellige årgange at kende, som er engagerede i studenterpolitik? Så er Aktive Statskundskabere måske noget for dig.
  • Konservative Studerende - Tværborgerlig studenterpolitisk forening, der varetager studerendes interesser i både studienævn, akademiske råd og i diverse dialogfora på tværs af universitetets fakulteter. Sammen med os kan du få indflydelse på hvordan dit studie og fakultet skal se ud i fremtiden. Derudover arrangerer vi hvert semester en række sociale og faglige arrangementer. ​​