10 gode råd til kommende studerende 

  1. Forbered dig på, at et universitetsstudium kræver meget selvdisciplin. Du har kun undervisning 10-12 timer om ugen, men din arbejdsuge er - nøjagtig som i gymnasiet – på 35-40 timer.
  2. Husk at formålet med et sprogstudium ikke kun er at "kunne" sproget, men også at bruge det som indgang til arbejdet med kulturelle, sprogvidenskabelige, historiske og samfundsrelevante emner.
  3. Læs og lyt til fransk så tit du kan: bøger, aviser, radio, film, TV5, France24 … Det udvider alt sammen dit ordforråd og udvider din horisont. Og det meste er bare et klik væk.
  4. Tag til Frankrig eller et andet fransktalende land, når du har mulighed for det. Det er motiverende at møde sit fag ude i virkeligheden.
  5. Opsøg det franske i Danmark: Studenterhusets internationale caféer, Den franske bogcafé i Fiolstræde, arrangementer på Institut français, foredrag på universitetet osv.
  6. Tag med til introarrangementer og andre sociale aktiviteter på studiet. Når du får opbygget et socialt netværk, er det meget lettere at klare de faglige udfordringer, du møder.
  7. Planlæg din tid, så du kan møde velforberedt op til undervisningen. Det er sjovere for både studerende og undervisere, når der er en kvalificeret diskussion af stoffet.
  8. Gør en indsats for at få din læsegruppe til at fungere.
  9. Tænk over, hvilken type arbejde du er interesseret i, og hvordan fremtiden som cand.mag. i fransk sprog og kultur kan blive for dig. Der er masser af muligheder for at tone din uddannelse.
  10. Når du er her: Brug dine undervisere til at diskutere alle de faglige emner, der interesser dig. I har fælles interesser!