Spørgsmål og svar
Få svar på de mest stillede spørgsmål om optagelse, genindskrivning, overflytning og studieskift.
Hvis du har yderligere spørgsmål, så send en mail til indskrivning@hum.ku.dk
Hvorvidt du kan søge om optagelse på uddannelsen, hvis du allerede har bestået 1. studieår eller mere (jf. dens gældende studieordning) afhænger af, hvordan du har bestået 1. studieår.
Nej, i disse tilfælde kan du ikke søge om optagelse
Samme uddannelse: Hvis du har bestået studierne som fuldtidsstuderende på samme uddannelse – enten på KU eller på et andet dansk universitet – kan du ikke søge optagelse. Søg om overflytning, hvis du er optaget på samme uddannelse på et andet dansk universitet. Søg om genindskrivning, hvis du ikke længere er studerende på uddannelsen – på enten KU eller et andet dansk universitet.
Anden uddannelse: Du kan heller ikke søge optagelse, hvis du stadig er studerende og har bestået 1. studieår eller mere på en anden uddannelse – enten på KU eller et andet dansk universitet. Så skal du i stedet søge om studieskift.
Se mere på siden om genindskrivning, overflytning og studieskift.
Ja, i disse 2 tilfælde kan du søge om optagelse
Du kan søge om optagelse, selvom du har bestået 1. studieår eller mere (jf. uddannelsens gældende studieordning), hvis du:
- er/var studerende på et universitet i udlandet – eller er/var deltidsstuderende på uddannelsen, fx under Åbent Universitet
- læste på en anden uddannelse på KU eller et andet dansk universitet og ikke længere er studerende på den pågældende uddannelse.
Hvis du har loginproblemer eller andre tekniske udfordringer i forbindelse med, at du vil indsende din ansøgning, kan du kontakte fakultetet på:
I din e-mail skal du beskrive problemet og vedhæfte skærmprint, som viser det pågældende problem.
Har du problemer lige op til ansøgningsfristen, er det vigtigt, at du sender din e-mail med skærmprint af problemet, inden fristen udløber.
Ansøgningsportalen er et landsdækkende system, som omfatter de fleste universiteter i Danmark. Derfor er der ofte stor travlhed på serveren, især kort tid før deadline. Hvis du søger lige op til fristen, kan du risikere at få problemer med at logge på eller fuldføre din ansøgning. Kan du ikke sende din ansøgning inden for fristen, vil din ansøgning ikke blive behandlet, da det ikke er en gyldig grund til ikke at have søgt rettidigt.
Normalt er det ikke muligt at aflevere en ansøgning eller dokumentation efter ansøgningsfristen.
Er tekniske problemer årsag til forsinkelsen, skal du sørge for at tage skærmprint og sende dem i en mail til en af nedenstående e-mailadresser med en forklaring samt dokumentation for, at de tekniske problemer opstod inden fristen:
Har du været udsat for usædvanlige forhold, fx pludseligt opstået alvorlig sygdom, kan du søge om dispensation. Forholdet skal du dokumentere med en lægeerklæring eller lignende.
Usædvanlige forhold er forhold af alvorlig karakter. Følgende forhold er derfor ikke grundlag for dispensation:
- forsinkelse
- forglemmelse
- manglende kendskab til fristerne.
Bemærk: Du skal indsende din dispensationsansøgning hurtigst muligt efter den frist, du søger dispensation fra.
Spørgsmål til genindskrivning
I din ansøgning skal du uploade en redegørelse, som max må fylde ½ side. Du skal redegøre for, hvordan dine muligheder for at gennemføre uddannelsen er væsentligt forbedrede.
Upload også dokumentation for, at dine muligheder for at gennemføre uddannelsen er væsentligt forbedrede – fx en lægeerklæring eller dokumentation for, at du ikke længere har erhvervsarbejde på fuld tid.
Du vil kun blive genindskrevet, hvis din situation er væsentligt ændret, sådan at det nu er realistisk, at du kan gennemføre uddannelsen.
Hvis du på din tidligere indskrivning på uddannelsen har brugt dine eksamensforsøg, din maksimale studietid, ikke har opfyldt uddannelsens studieaktivitetskrav.
I din ansøgning skal du uploade en redegørelse, dokumentation og en plan for færdiggørelsen af din uddannelse. Redegørelsen må max fylde ½ side, og her forklarer du, hvordan dine muligheder for at gennemføre uddannelsen er væsentligt forbedrede.
Du skal ligeledes uploade dokumentation for, at dine muligheder for at gennemføre uddannelsen er væsentligt forbedrede, fx en lægeerklæring eller dokumentation for, at du ikke længere har erhvervsarbejde på fuld tid.
Desuden skal du uploade en studieplan for dit resterende studium, hvor du læser på fuld tid efter genindskrivning.
Din studievejleder kan eventuelt hjælpe dig med at udarbejde en studieplan.
Du vil kun blive genindskrevet, hvis din situation er væsentligt ændret, sådan at det nu er realistisk, at du kan gennemføre uddannelsen. Ved behandlingen af din ansøgning vil der ligeledes blive lagt vægt på, hvor meget du har bestået på uddannelsen, og i hvor lang tid du har været indskrevet på uddannelsen.
Eksempler på dokumentation
- Lægeerklæring med en tidsangivelse af forløbet. Udtalelsen skal indeholde lægens faglige vurdering af, hvordan forholdene påvirkede din evne til at studere tidligere, og i hvilken grad de påvirker din evne til at studere nu. Er forholdene stadig gældende, skal lægeerklæringen indeholde en prognose for varigheden.
- Sygejournal ved længerevarende sygdom
- Udtalelse fra autoriseret psykolog med en tidsangivelse af forløbet. Udtalelsen skal indeholde psykologens faglige vurdering af, hvordan forholdende påvirkede din evne til at studere tidligere, og i hvilken grad de påvirker din evne til at studere nu. Gælder forholdene stadig, skal udtalelsen indeholde en prognose for varigheden.
- Eksamensbeviser for fag, kurser eller uddannelser, du har bestået før og efter du blev udmeldt af uddannelsen.