Kandidat i portugisiske og brasilianske studier – Københavns Universitet

Kandidatuddannelsen i portugisiske og brasilianske studier på Københavns Universitet

Kandidat i portugisiske og brasilianske studier

Uddannelsen i portugisiske og brasilianske studier omfatter sprog, kultur, historie og samfundsforhold i den portugisisktalende verden. Du lærer at kommunikere på portugisisk på højt niveau i både formelle og uformelle situationer, og du bliver bevidst om de mange sproglige og kulturelle variationer.

Kompetencer i den portugisiske talende verden er efterspurgte. Brasilien er en af verdens ti største økonomier og tilhører de såkaldte 'BRIKS'-lande, der spiller en voksende rolle på det globale marked. Portugisisk er desuden officielt sprog i lande i både Europa (Portugal), Latinamerika (Brasilien), Afrika (Angola, Mozambique, Kap Verde, Guinea-Bissau samt São Tomé og Príncipe) og Asien (Østtimor og den kinesiske ø Macao). Portugals synlighed på den globale scene er øget med bl.a. topposter i FN og EU.

Kandidatuddannelsen følger sporet af internationale områdestudier fra bacheloruddannelsen i portugisiske og brasilianske studier. Med uddannelsens fokus på interkulturelle kompetencer på tværs af den portugisisk-talende verden får du en dybere forståelse af samfundsmæssige og politiske processer i en global kontekst. Uddannelsen tilbyder både en bred regional ekspertise og interdisciplinære teoretiske og metodiske redskaber. Du lærer også at kommunikere på portugisisk på højt niveau i formelle situationer, og du bliver bevidst om de mange sproglige og kulturelle variationer.

Læs mere om uddannelsens faglige profil og jobmuligheder.

Ansøgningsfrister

Der er optagelse to gange om året:

  • 1. marts med start til efteråret
  • 15. oktober med start til foråret

Læs mere om ansøgning og optagelse.