Ansøgning og optagelse
Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i teater- og performancestudier
Gymnasiesidefag
Hvis du søger om optagelse på den gymnasierettede profil på teater- og performancestudier sammen med et gymnasiesidefag, skal du udover en adgangsgivende bacheloruddannelse også have det gymnasierettede bachelortilvalg, der giver adgang til gymnasiesidefaget.
Opfylder du adgangskravene?
Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.
Du er garanteret en plads på kandidatuddannelsen i teater- og performancestudier, hvis du er bachelor i teater- og performancestudier fra Københavns Universitet, og søger ind rettidigt. Du kan vente op til tre år med at bruge retskravet. Dvs. der kan gå tre år (plus nogle måneder) fra du har bestået din bachelor, til du starter på den kandidatuddannelse, du har retskrav på.
Adgangskravene til uddannelsen er defineret i studieordningen.
Hvis du har en af nedenstående bacheloruddannelser, opfylder du alle adgangskrav. Selvom du opfylder adgangskravene, er du ikke garanteret en plads på uddannelsen. Kun hvis du er retskravsbachelor og søger rettidigt, er du sikret optag.
- Teater- og performancestudier fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)
- Teatervidenskab fra Københavns Universitet
- Dramaturgi fra Aarhus Universitet
- En humanistisk eller samfundsfaglig bacheloruddannelse med BA-tilvalg i teatervidenskab / teater- og performancestudier (45 ECTS) fra Københavns Universitet.
Læs mere om hvordan du søger ind, når du opfylder adgangskravene.
Har du en bacheloruddannelse, der ikke automatisk opfylder adgangskravene, kan du stadig søge om optagelse. Ansøgere tages i betragtning til optagelse hvis det vurderes, at ansøger har en humanistisk eller samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse med minimum 45 ECTS inden for teater- eller kulturvidenskab, der modsvarer fagelementer såsom teaterhistorie, kulturteori, dramaturgi, forestillingsanalyse, teatersociologi og -procesdeltagelse samt teaterprocesledelse fra bacheloruddannelsen i teater- og performancestudier på Københavns Universitet.
Du skal vedlægge ekstra bilag til din ansøgning, så Det Humanistiske Fakultet kan vurdere om den bacheloruddannelse, du har, kvalificerer dig til optag på uddannelsen.
Læs mere om, hvordan du søger ind:
Du kan ikke supplere din adgangsgivende bachelor
Du kan ikke supplere din bacheloruddannelse med kurser fra Åbent Universitet eller lignende for at leve op til adgangskravene. Optagelsesudvalget må kun kigge på din samlede bacheloruddannelse, når de skal vurdere, om du lever op til adgangskravene.
Dette er bestemt i Bekendtgørelse om adgang til universitetsuddannelser tilrettelagt på heltid.
Prioritering af ansøgere
Pladserne vil blive fordelt ud fra en helhedsvurdering af ansøgerens relevante uddannelsesaktiviteter og eventuelt andre relevante faglige erfaringer beskrevet i et CV samt ud fra ansøgerens redegørelse for akademisk relevans. Der lægges vægt på dokumenterede uddannelsesaktiviteter, der modsvarer fagelementer såsom teaterhistorie, kulturteori, dramaturgi og forestillingsanalyse fra Københavns Universitet. Ansøgere med bacheloruddannelser, der automatisk opfylder adgangskravene, har forrang.
Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere
Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.
Ansøgningsgebyr
Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).
Studieordning
Læs mere om uddannelsen i studieordning for teater- og performancestudier.
Fælles studieordning for alle uddannelser på Det Humanistiske Fakultet.
Studiepladser
Antal pladser på uddannelsen til studiestart i 2021: 20
Du er garanteret en plads, hvis din bacheloruddannelse står anført som retskravsbachelor, og du søger rettidigt.