Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i visuel kultur.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan ikke supplere din adgangsgivende bachelor

Du kan ikke supplere din bacheloruddannelse med kurser fra Åbent Universitet eller lignende for at leve op til adgangskravene. Optagelsesudvalget må kun kigge på din samlede bacheloruddannelse, når de skal vurdere, om du lever op til adgangskravene.

Dette er bestemt i Bekendtgørelse om adgang til universitetsuddannelser tilrettelagt på heltid.

Prioritering af ansøgere

Såfremt der er flere kvalificerede ansøgere end studiepladser, vil pladserne blive fordelt ud fra en helhedsvurdering af ansøgerens relevante uddannelsesaktiviteter, der kan bidrage til faglig og studiemæssig udvikling af faget beskrevet i et CV samt ud fra ansøgerens redegørelse for akademisk relevans. Der lægges vægt på dokumenterede uddannelsesaktiviteter, der modsvarer fagelementet visuel kultur eller visuel analyse og praksis (15 ECTS) fra Københavns eller Aarhus Universitet.

Ansøgere med bacheloruddannelser der automatisk opfylder adgangskravene, prioriteres før kvalificerede ansøgere med andre bacheloruddannelser. 

Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.

Ansøgningsgebyr

Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).