Elitesportsudøvere

Københavns Universitet giver dig gode muligheder for at kombinere en dobbelt karriere som elitesportsudøver og studerende. At få en hverdag med mange timers undervisning, læsning, træning og konkurrencer til at spille sammen kræver blandt andet, at du er struktureret og god til at planlægge din tid. Det kræver også, at du har fleksible rammer på uddannelsen, og at du ved, hvem du kan spørge til råds om dit studieforløb.

Studievejledere kan guide dig godt på vej

Studievejledere og studieadministrative medarbejdere på uddannelserne på Københavns Universitet står klar til at hjælpe dig. Du kan også hente hjælp hos Team Danmark, hvis du i forvejen er Team Danmark-støttet atlet. Find ud af mere om, hvad KU og Team Danmark kan hjælpe dig med i hverdagen

Optagelse på KU som elitesportsudøver

Når du som elitesportsudøver søger optagelse på Københavns Universitet, søger du på lige vilkår med andre ansøgere. Det betyder, at du skal følge de almindelige regler for optagelse på bacheloruddannelser og optagelse på kandidatuddannelser

Kvote 2 til bacheloruddannelser på KU

Hvis du er usikker på, om dit gennemsnit er højt nok til, at du kan blive optaget i kvote 1 til en bacheloruddannelse, kan du søge optagelse i kvote 2. Når du søger i kvote 2, kan du bringe dine erfaringer fra din sportskarriere i spil ved at fremhæve de kompetencer, du har fået, som du kan bruge, når du skal læse på universitetet.

Vær opmærksom på, at KU fra 2018 indfører et karakterkrav på 6,0 på de fleste bacheloruddannelser. Dette karakterkrav gælder også i kvote 2.

Hvis du vil blive klogere på at søge ind på kvote 2, kan du besøge vores kvote 2-miljø, hvor du finder vejledning, optagelseskriterier og kan se film med studievejledere.