Hvis du vil være gymnasielærer skal du bla. gennemføre en kandidatuddannelse og vælge gymnasiesidefag.
Job og karriere
Alt det du laver i din studietid er med til at forme din videre karriere. København vrimler med relevante studiejobs, praktikpladser og virksomheder, som du kan samarbejde med, når du skriver opgave.
Du kan læse om jobmuligheder, ved at vælge den uddannelse du overvejer i listen over uddannelser og se under "karrieremuligheder".
Vil du være gymnasielærer? Læs mere her.
Hvad kan jeg blive?
Ikke alle uddannelser fører til et specifikt job, som fx læge, advokat eller sociolog. Det kan gøre det svært at gennemskue, hvad man kan bruge uddannelsen til på arbejdsmarkedet.
Så hvordan bliver du klogere på dine karrieremuligheder? Se filmen og hør, hvordan dine kompetencer fra universitetet åbner for muligheder på jobmarkedet.
Stil spørgsmål
Du kan få meget viden om job og uddannelse ved at spørge dem, du kender, der allerede er på arbejdsmarkedet. Prøv fx at spørge, hvad de laver på deres arbejde. Hvilke opgaver løser de? Hvad er de uddannet som? Er de glade for deres job? Er der noget, de hellere vil arbejde med? De fleste voksne kan lide at fortælle om sig selv. Så prøv at spørge dem du møder, om hvad de egentlig laver på deres arbejde.
Læs jobannoncer
Du kan også læse et par jobannoncer igennem. Find fx ud af, hvad man laver, når man er konsulent, rådgiver eller projektleder. Undersøg, om der er forskel på det, man laver i det offentlige og i det private. Start fx på KU's jobportal JobTeaser, hvor virksomhederne søger praktikanter, studentermedarbejdere og færdiguddannede kandidater.