City Campus

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (SAMF) er en del af City Campus og holder til på det gamle Kommunehospital (kaldet Center for Sundhed og Samfund, CSS) i det indre København.

Der er 5 institutter på SAMF og de dækker de samfundsvidenskabelige discipliner antropologi, psykologi, sociologi, statskundskab/samfundsfag og økonomi.

Til City Campus hører også dele af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (folkesundhedsvidenskab og Medicinsk Museion), Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (Botanisk Have og dele af Statens Naturhistoriske Museum) samt KU's Fællesadministration. Sidstnævnte ligger i det centrale København i Nørregade.

Center for Sundhed og Samfund - CSS

Forhave på Center for Sundhed og Samfund

Tid til fordybelse og indsigt

Fakultetets biblioteksservice liggerLæsesal - Fakultetsbiblioteket i Gothersgade 140Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek, i Gothersgade 140. Her er der læsepladser, lounges, grupperum og stillezoner. De studerende kommer selvfølgelig for at læse og fordybe sig, men også for at diskutere og mødes med læsegrupper. Fakultetsbiblioteket har løbende arrangementer og events, hvor også folk udefra er velkomne. Rundt omkring på CSS er der indrettet fællesområder, hvor studerende logger på det trådløse netværk og arbejder eller slapper af i løbet af dagen mellem undervisningstimerne i de forskellige sofagrupper og hyggekroge. 

Uden mad og drikke

Studerende i kantinen på CSSI bygning 5’s kælder ligger 'den store kantine' på CSS, hvor mange ansatte og studerende køber morgenmad, frokost, kaffe, kage m.m. Her kan man spise eller læse i fredelige omgivelser. I bygning 4’s kælder ligger 'den lille kantine', som ikke har lige så stort et udvalg som den store. Hertil kommer en café i kælderen i bygning 35.

’Café Kommunen’ i bygning 12 er fakultetets fælles studenter-café; det er også her der afholdes større fester. Alle institutter har også caféer. Her mødes studerende, drikker kaffe, holder fester, torsdags- eller fredagsbarer og faglige arrangementer. Fælles for studenter-caféerne er at de alle drives af studerende, og at der er rig mulighed for at være med i det planlæggende arbejde.

Kom forbi City Campus

Er du interesseret i at læse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitetet og vil du gerne opleve campusområdet, bygningerne og stemningen, er det nemt at komme hertil og tage en tur rundt. På fakultetets hjemmeside finder du både kort og en beskrivelse af, hvordan du kommer til City Campus med bus eller metro.

Studievejledning

Hvis du har spørgsmål vedrørende en af uddannelserne på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet kan du kontakte studievejledningerne på fakultetet.