Ansøgning og optagelse

For at kunne søge optagelse på kandidatuddannelsen i jura skal du have en relevant juridisk bacheloruddannelse eller en anden relevant dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau. Du søger optagelse og indskrivning gennem ansøgningsportalen, du finder linket længere ned på siden.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig og læs mere om, hvordan du søger om optagelse. Du kan også finde information om adgangskrav, ansøgningsfrister og dokumentation.

Prioritering af ansøgere

Har du taget din bacheloruddannelse i jura på Københavns Universitet, er du retskravsbachelor og dermed garanteret en studieplads, hvis du søger indenfor ansøgningsfristen ved førstkommende studiestart. Læs mere om adgangsbegrænsning for øvrige ansøgere under adgangskrav.

Tidsfrister og datoer

Hvornår skal jeg søge om optagelse ved studiestart i september?

  • 1. ansøgningsperiode: 16. januar - 1. marts
  • 2. ansøgningsperiode (kun retskravsbachelorer): 1. - 15. juni 

Vi tilbyder løbende studiepladser. Hold øje med ansøgningsportalen og vær særligt opmærksom på, hvornår du senest skal takke ja tak, hvis du får tilbud om en studieplads.

Hvornår skal jeg søge om optagelse ved studiestart i februar? 

Det er kun muligt for retskravsbachelorer at starte på uddannelsen i februar.  

  • 1. ansøgningsperiode: 1. - 15. oktober 
  • 2. ansøgningsperiode: 1. - 15. december 

Vi tilbyder løbende studiepladser. Hold øje med ansøgningsportalen og vær særligt opmærksom på, hvornår du senest skal takke ja tak, hvis du får tilbud om en studieplads.

Læs altid under 'Ansøgning og Optagelse' på den kandidatuddannelse, du søger optagelse på for detaljer om ansøgningsfrister og adgangskrav.

Hvordan får jeg svar på min ansøgning?

Vi behandler ansøgningerne løbende. Du kan forvente at få svar på din ansøgning om optagelse på kandidatuddannelsen gennem den digitale ansøgningsportal. Du får en besked fra ansøgningsportalen på mail, når svaret er klar i ansøgningsportalen.

Forlænget svartid ved manglende dokumentation

Hvis vi skal rykke for manglende dokumentation i forbindelse med din ansøgning, vil det forlænge svartiden på din ansøgning.

Status på ansøgning og beskeder fra universitetet

Du kan følge status på din ansøgning og læse beskeder fra universitetet på ansøgningsportalen.