8. december 2014

Uddannelse med 100% beskæftigelse

Kommunikation og IT har i efteråret 2014 sendt uddannelsens første kandidater ud i verden, og alle otte har blot få måneder efter fået spændende jobs i virksomheder som Novo Nordisk, Nordisk Film og Advice Digital.

”Når jeg kigger tilbage på mine 5 år, er jeg virkelig glad for den faglighed studiet har givet mig”, siger Mathias Andersen, en af uddannelsens nyudklækkede kandidater. Andersen er i fuld gang med en række digitale projekter gennem sin stilling som rådgiver i Advice Digital. Han skriver desuden på et kapitel til en lærebog om international forretningskommunikation om facilitering af vidensdeling i internationale virksomheder.

- Allerede kort tid inde i uddannelsen kunne jeg se, at de ting, vi lærte, er ekstremt relevante. Der er stor efterspørgsel på profiler, der har en helhedsforståelse af forholdet mellem teknologi, organisation og brugere og samtidig forstår, hvad der skal til for at realisere komplekse innovationsprocesser i den sammenhæng.

Dette blev især tydeligt for Mathias Andersen, da han på 9. semester kom i praktik og kunne se, at den specialiserede faglighed fra Kommunikation og IT passer med de kompetencer, virksomhederne efterspørger.

Lektor Stine Lomborg beskriver Kommunikation og IT som en tværfaglig uddannelse, der kombinerer datalogi og medievidenskab:

 - Grundtanken er, at viden om menneskers måde at anvende digitale medier og mediernes samfundsmæssige konsekvenser kan kvalificere udviklingen af it-løsninger og skabe bedre grundlag for innovation og værdiskabelse i forskellige samfundskontekster.

Kandidatuddannelsen fokuserer på projekter, der giver de studerende mulighed for at kombinere deres tekniske og praktiske færdigheder inden for bl.a. konceptudvikling, design og analyse af store datamængder med teori om netværk, kommunikation og samarbejde. Udgangspunktet tages ofte i samarbejde med virksomheder om konkrete udfordringer og problemstillinger.

Institut for Medier, Erkendelse og Formidling ønsker de nye kandidater et stort tillykke!

Læs mere om Kandidatuddannelse i Kommunikation og IT