Ansøgning og optagelse
Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i lingvistik. Din bachelor skal opfylde adgangskravene til uddannelsen.
Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor og læs mere om, hvordan du søger om optagelse, om tidsfrister og dokumentation til din ansøgning.
- Jeg har en retskravsbachelor
- Min bachelor opfylder automatisk adgangskravene
- Jeg har en anden dansk bachelor
- Jeg har en udenlandsk bachelor
- Jeg har tidligere været optaget på en kandidatuddannelse
Prioritering af ansøgere
Alle retskravsbachelorer er garanteret en plads på uddannelsen, hvis de søger rettidigt.
Hvis der er ledige pladser efter optag af retskravsbachelorer, vil ansøgere med en bacheloruddannelse, der automatisk opfylder adgangskravene blive prioriteret efter:
- Karakterer på bacheloruddannelsen. (40 %)
- Redegørelse for akademisk relevans. (40 %)
- Optagelsessamtale (20 %)
Herefter kan kvalificerede ansøgere med andre bacheloruddannelser optages og vil ligeledes blive prioriteret ud fra ovenstående kriterier.
Optagelsessamtaler
Fra optagelsen til studiestart i september 2022 vil ansøgere til kandidatuddannelsen i lingvistik, der opfylder adgangskravene, blive tilbudt en optagelsessamtale som led i optagelsesprocessen.
Samtalerne vil blive afholdt i løbet af april i forbindelse med studiestart i september og i november i forbindelse med studiestart i februar. Ansøgere, der opfylder adgangskravene vil få tilsendt praktiske oplysninger om afholdelse af samtalerne direkte. Formålet med optagelsessamtalen er - sammen med de øvrige prioriteringskriterier - at prioritere ansøgerne, når der er flere ansøgere end ledige studiepladser på uddannelsen.
Læs studieordningen for kandidatuddannelsen i Lingvistik og beslut dig for, hvilken specialisering du er interesseret i at følge, hvis du bliver optaget. Vær opmærksom på de specifikke adgangskrav til specialiseringen i indoeuropæisk.
Samtalen vil have fokus på at oplyse ansøgeren om de obligatoriske fag på KA, med særligt fokus på grammatisk analyse og teori. Spørgsmålene til ansøgere vil fokusere på deres sprogfaglige kompetencer, overvejelser om specialiseringsinteresser og tilvalg og arbejdsinteresser efter endt uddannelse.
Du vil få spørgsmål inden for: sprogfaglig baggrund, studiedisciplin, kendskab til fagområdet, forestillinger om arbejdsliv efter endt uddannelse.
Eksempler på spørgsmål:
- Hvilke aspekter af dit grundfag har givet dig interesse i at læse Lingvistik?
- Hvorfor vil du læse Lingvistik netop på KU?
- Hvordan trives du med selvstændigt arbejde med svært tilgængeligt stof?
- Lingvistikuddannelsen er ikke rettet mod en bestemt profession. Hvilke overvejelser har du gjort dig om hvad ud skal arbejde med efter studiet?
Har du allerede en kandidatgrad?
Hvis du allerede har en kandidatgrad fra Danmark eller udlandet, kan du kun blive tilbudt en studieplads, hvis der er ledige pladser på uddannelsen.
Vi kan i ganske særlige tilfælde give dispensation fra kandidatreglen.
Uddannelses- og ansøgningsgebyr
Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal:
- betale et ansøgningsgebyr
- betale for kandidatuddannelsen.
Hvis du vil vide mere om uddannelsesgebyr på uddannelsen, skal du skrive til kaoptag@hum.ku.dk.
Studieordning
Læs mere om uddannelsen i studieordningen for lingvistik.
Fælles studieordning for alle uddannelser på Det Humanistiske Fakultet.
Studiepladser
Antal pladser på uddannelsen til studiestart efterår 2023 og forår 2024: 12
Du er garanteret en plads, hvis din bacheloruddannelse står anført som retskravsbachelor, hvis du søger rettidigt, og du søger den som førsteprioritet.
Få vejledning til optagelse
Telefontid
Hver onsdag
kl. 10-12
Tlf.: 3532 4545