Studiemiljøet på jura

Studiemiljøet på jura består af et væld af initiativer. Et af de væsentligste er dit eget bidrag! Uden studerendes aktive deltagelse og virkelyst er der intet levende studiemiljø.

Sociale fællesskaber

Jurastuderende er en mangfoldig skare. Det afspejler sig også i et bredt udvalg af studenterorganisationer, der drives af engagerede studerende. De arrangerer debataftener, virksomhedsbesøg, fester, middage og seminarer. Find den studenterorganisation, der passer til dig.

En gruppe studerende er også initiativtagere bag fakultetets café ParaKaffen. Den ligger i et område på mere en 300 m2, som er designet med udgangspunkt i de studerendes behov og ønsker til et godt studiemiljø. Her kan du drikke kaffe med dine medstuderende eller mødes med dem til et af de mange sociale og faglige arrangementer.

Faglige fællesskaber

På Det Juridiske Fakultet har vi en ambition om kontinuerligt at udvikle vores uddannelse for at sikre relevans og innovation. Den udvikling sker også i samarbejde med de studerende. Du kan vælge at give dit input ved at engagere dig i et af fakultetets mange råd, nævn og udvalg. Dem får du mere at vide om, hvis du starter på uddannelsen.

Som studerende kan du – ud over din undervisning – også deltage i et væld af gratis faglige seminarer, som fakultetets forskningscentre arrangerer. Hold dig opdateret ved hjælp af fakultetets kalender.
 
Du kan også holde dig fagligt opdateret ved hjælp af forskningscentrenes nyheder, tweets, breakfast og lunchseminarer. Undersøg, hvilke center, der forsker i netop det, der interesserer dig allermest og hold dig opdateret, fx ved at tilmelde dig deres nyhedsbrev via deres forside. Oversigt over fakultetets centre og forskningsgrupper.

Sammen på fakultetet

Siden primo 2017 har Det Juridiske Fakultet haft hjemme på Søndre Campus lige ved Islands Brygge Metrostation. Campusområdet deler fakultetet med Det Humanistiske Fakultet og Det Teologiske Fakultet. I fakultetets bygning er der også et kontorfællesskab for iværksættere. Dem kan du overveje at samarbejde med, når du skal skrive speciale eller planlægge et projektorienteret forløb i løbet af dit studie.

Søndre Campus er bygget med undervisning og forskning for øje. Alle undervisningslokaler er indrettet med henblik på at understøtte studiegruppernes arbejde, og rundt i bygningen finder du forskellige typer af læsepladser afhængig af, om du skal mødes med din studiegruppe eller fordybe dig i fagligt stof.

Centralt i bygningen ligger videncentret, hvor du ud over læsepladser finder fakultetets opstillede bogsamling og mere end 100 specialepladser. I kantinen, hvor både studerende og medarbejdere spiser, kan du nyde din frokost, eller du kan snuppe en velfortjent pause på en af tagterrasserne.

Fakultetets placering på Søndre Campus - centralt lige ved Islands Brygge Metro

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Læs her om hvad sker der på universitetet, når du ikke har undervisning? Hvor du kan bo, få mere info om SU (Erhvervskandidatuddannelsen i jura giver ikke mulighed for at få SU), studiejob og studierabatter osv.