Adgangskrav
Hvis du har afsluttet eller er i gang med sidste semester af en adgangsgivende uddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i samfundsvidenskabelig jura, hvis du opfylder de øvrige adgangskrav.
Vurdering af kvalifikationer
Du kan søge om optagelse på baggrund af en uddannelse, der opfylder adgangskravene eller en anden adgangsgivende uddannelse, uanset hvilken uddannelse du kommer fra.
Det er udelukkende din bachelor- eller professionsbacheloruddannelse, der bliver brugt som adgangsgrundlag. Supplering i forhold til at opfylde kravet om 15 ECTS-point juridiske fag i din adgangsgivende uddannelse er derfor ikke mulig.
Det er kun muligt at supplere i forhold til uddannelsens sprogkrav.
Læs om ansøgning og optagelse.
Hvis du har gennemført en af nedenstående bachelor- og professionsbacheloruddannelser og kan dokumentere, at du har bestået juridiske fag og kurser på bachelorniveau svarende til mindst 15 ECTS-point samt engelskkundskaber svarende til B-niveau, opfylder du automatisk adgangskravene og har direkte adgang til at søge optagelse på kandidatuddannelsen. Om du kan optages på uddannelsen afhænger af, om der er ledige pladser.
Krav til Engelsk B fra 2022
Fra 2022 er det et krav, at gennemsnittet af dine karakterer i Engelsk B bliver 3,0 uden oprunding. Hvis gennemsnittet er under 3,0, er faget derfor ikke adgangsgivende til uddannelsen.
Bachelorer i jura
Hvis du har en af nedenstående bacheloruddannelser, og du har engelskkundskaber svarende til B-niveau, opfylder du adgangskravene og har direkte adgang til at søge optagelse på den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura:
- Bachelor i jura – Københavns Universitet
- Bachelor i jura – Syddansk Universitet
- Bachelor i jura – Aarhus Universitet
- Bachelor i jura – Aalborg Universitet
Læs om frister, og søg om optagelse.
Professionsbachelorer
Hvis du har en af nedenstående professionsbacheloruddannelser, indeholdende juridiske fag og kurser på mindst 15 ECTS-point, og har engelskkundskaber svarende til B-niveau, opfylder du adgangskravene og har direkte adgang til at søge optagelse på den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura:
- Professionsbachelor som socialrådgiver
- Professionsbachelor i offentlig administration
- Professionsbachelor i international handel og markedsføring
- Bachelor in International Sales and Marketing Management
- Professionsbachelor i finans
- Professionsbachelor i politivirksomhed
- Professionsbachelor i SKAT
Du kan også søge optagelse, hvis du har en anden dansk eller international beslægtet bachelor- eller professionsbacheloruddannelse, hvor du som en del af din uddannelse har bestået juridiske fag og kurser på bachelorniveau svarende til mindst 15 ECTS og kan dokumentere, at du har engelskkundskaber svarende til B-niveau.
Har du en anden dansk eller international bachelor- eller professionsbacheloruddannelse, skal du uploade ekstra dokumentation, der er relevant i forhold til din ansøgning om optagelse, så fakultetet kan vurdere, om du opfylder adgangskravene.
Uddannelser uden 15 ECTS-point juridiske fag og kurser vil ikke være adgangsgivende, og der er ikke mulighed for supplering. Læs om frister og om, hvordan du søger optagelse.
Engelske sprogkrav
Du skal dokumentere, at du har engelskkundskaber svarende til B-niveau.
Dokumentet skal være en officiel udskrift af karakteren og skal ligeledes indeholde navn, cpr.-nr., dato og underskrift fra uddannelsesinstitutionen, der bekræfter dokumentets gyldighed.
Krav til Engelsk B fra 2022
Fra 2022 er det et krav, at gennemsnittet af dine karakterer i Engelsk B bliver 3,0 uden oprunding. Hvis gennemsnittet er under 3,0 er faget derfor ikke adgangsgivende til uddannelsen. Hvis du har Engelsk A, skal gennemsnittet af dine karakterer være 2,0.
Du skal senest inden studiestart dokumentere kundskaber i engelsk svarende til B-niveau.
Hvis du ikke kan dokumentere kundskaber i engelsk svarende til B-niveau ved ansøgningstidspunktet, skal du fremsende en officiel bekræftelse på, at du er tilmeldt supplering. Du skal senest inden studiestart kunne dokumentere, at du har bestået engelskkundskaber svarende til B-niveau.
Dansk sprogkrav
For udenlandske statsborgere
Den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse på jura foregår primært på dansk. Er du ikke dansk- eller nordisk statsborger, skal du have bestået studieprøven i dansk eller kunne dokumentere tilsvarende sprogkundskaber i dansk, inden du begynder på uddannelsen.
Søger du ind på baggrund af en dansk bacheloruddannelse, hvor undervisningssproget er dansk, skal du ikke dokumentere dine sprogkundskaber yderligere.
For danske statsborgere med udenlandsk adgangsgivende uddannelse
Er du dansk statsborger med en adgangsgivende uddannelse fra udlandet, skal du tage studieprøven i dansk inden studiestart, eller dokumentere tilsvarende sprogkundskaber i dansk.
For nordiske statsborgere
Nordiske ansøgere skal blot dokumentere norsk, svensk, finsk eller islandsk på et niveau svarende til Dansk A.
Studieprøven
Studieprøven er rettet mod udlændinge, som ønsker at søge optagelse på videregående uddannelser i Danmark. Studieprøven tages som modul 6 i forlængelse af ”Dansk 3”.
Der er ved de tidligere optag på den samfundsvidenskabelige kandidatuddannelse i jura blevet oprettet 2 eller 3 hold. Se oversigt over antal ansøgere og studiepladser. Såfremt der ikke er ansøgere nok til at oprette 2 hold, forbeholder vi os retten til at begrænse optaget til 1 hold.
Uddannelsen bliver kun oprettet, såfremt der er kvalificerede ansøgere nok til oprettelse af 1 hold.
Hvis der er flere kvalificerede ansøgere, end der er pladser, vil ansøgere blive prioriteret efter følgende kriterier:
- karaktergennemsnittet i den adgangsgivende uddannelse
- relevant erhvervserfaring/relevant beskæftigelse:
- beskæftigelse inden for egen faglighed eller af juridisk karakter (heltids-, deltids- eller studiejob)
- frivilligt arbejde inden for eget felt eller af juridisk karakter
- højskoleophold med samfundsvidenskabeligt/juridisk fokus
- politisk aktivitet
Følgende aktivitet betragtes ikke som relevant erhvervserfaring/beskæftigelse:
- praktikforløb som led i skole- eller uddannelsesforløb
Ansøgere skal indsende en redegørelse for relevant erhvervserfaring og andre relevante erfaringer sammen med ansøgningen - gerne opstillet som et CV.
I redegørelsen er det vigtigt, at du angiver start- og slutdato for den relevante aktivitet, så det er tydeligt, hvor lang tid den pågældende aktivitet strækker sig over.
Der bliver ikke lagt vægt på en ansøgers motivation for at søge uddannelsen.
Du skal være opmærksom på følgende:
- Hvis du allerede har afsluttet en kandidatuddannelse, kan du kun optages, hvis der er ledige pladser.
- Fakultetet vil prioritere faglig og erfaringsmæssig bredde i sammensætningen af studerende på en årgang.
Vær opmærksom på, at al dokumentation skal være uploadet, inden ansøgningsfristen udløber - det er ikke muligt at få foretaget en ny vurdering på baggrund af eftersendt dokumentation på relevante aktiviteter.
Studieordning
Læs mere om uddannelsen i studieordningen for samfundsvidenskabelig jura.
Ansøgningsfrist
Ansøgningsfrister er 1. marts med studiestart 1. september.