Kvote 2-prøven

Uanset antallet af uddannelser, du søger i kvote 2, skal du kun deltage i én kvote 2-prøve det år, du søger om optagelse.

Hvis dit resultat er blandt de bedste for en given uddannelse, vil du blive inviteret til et kvote 2-interview for denne uddannelse.

Prøven tager to timer. Har du fået tildelt ekstra tid på grund af særlige vilkår, vil den ekstra tid automatisk blive tilføjet.

Kvote 2-prøven omfatter 65-70 opgaver, som hver indeholder mellem 1-9 spørgsmål. Det betyder, at du skal besvare op til 200 spørgsmål i alt.

Prøven er opdelt i 6 kategorier, som er fordelt på en sproglig og en matematisk-logisk del.

Sproglig del Matematisk-logisk del
 1. Faglig læseforståelse

 2. Generel læsning

 3. Engelsk læseforståelse
 1. Matematik

 2. Grafer og tabeller

 3. Logik og mønstergenkendelse

Bliv klar til kvote 2-prøven

Strategi til besvarelse

Når du begynder prøven, kan du i øverste højre hjørne se den resterende tid til aflevering. Ved at føre musen over spørgsmålstegnet nederst kan du få et overblik over antallet af sider i dit prøvesæt. Ved siden af vises antallet af spørgsmål, du skal besvare.

Du optjener point for hvert korrekt svar, mens ubesvarede eller forkerte svar tæller som nul point. Vi anbefaler derfor altid, at du forsøger at besvare hvert spørgsmål – et gæt kan vise sig at være rigtigt og dermed give point. Husk, at du inden for prøvetidens rammer frit kan vende tilbage og ændre dine svar.

Opgaverne varierer i sværhedsgrad inden for hver kategori, hvor de starter let og gradvist bliver sværere. En effektiv fremgangsmåde kan være at fokusere på en kategori ad gangen og dedikere maksimalt 20 minutter til hver. Skulle du ikke nå igennem en hel kategori inden for den tildelte tid, kan det være en god idé at fortsætte til den næste kategori ved at klikke på pilen nederst. Hvis der er tid tilovers mod prøvens afslutning, kan du vende tilbage og færdiggøre eller rette i de tidligere besvarede opgaver.

Ved at følge denne strategi kan du sikre dig, at du besvarer de nemmeste opgaver i hver kategori først, og at du derefter kan bruge eventuel resterende tid på de mere krævende opgaver.

Sådan ser det ud, når du besvarer kvote 2-prøven

Screenshot af kvote 2-prøve med hjælpetekster

Under besvarelsen skal du maksimere skærmbilledet for at se mest muligt af opgaverne. Vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt at scrolle for at se det hele.

Hvor skal du deltage i kvote 2-prøven?


På Mit KU kan du se alle oplysninger om  din kvote 2-tilmelding under "Kvote 2" i menuen. Det er også her, du kan se dato og tidspunkt for din kvote 2-prøve. Bemærk, at tidspunkterne er angivet i dansk tid.

  INDEN PRØVEN

   

  Prøven afholdes i KU's Eksamenshus på Søndre Campus, der ligger mellem Njalsgade og Ørestads Boulevard på Islands brygge.

  Du får besked om, hvilket lokale du skal sidde i, på Mit KU et par dage før din prøvetid. Du finder oplysningen under "Kvote 2" i menuen. Lokalenavnet består af tre tal adskilt med punktum. Det første tal angiver bygningsnummeret, andet tal angiver etagen, mens det sidste tal angiver lokalet. Eksempel: 5A.1.02 betyder, at du skal sidde i bygning 5A på 1. sal og i lokale nummer 02. 

  Det er enten bygning 5A, 11C, 15A eller 21, du skal være i, og du kan se på kortet, hvor de ligger.

   

   

  Check-in til prøvelokalerne starter 1 time før, og du skal være tjekket ind senest 30 minutter før, prøven starter, så du kan nå at få vigtige informationer. Bemærk, der kan være kø ved både check-in, garderobe og toiletter.

  Vi anbefaler, at du ankommer til Søndre Campus senest 1 time inden din starttid, så du har god tid til at finde den rigtige bygning og tjekke ind.

   

   

  KU's Eksamenshus ligger lige ved metrostationen Islands Brygge Station, og vi anbefaler, at du tager offentlig transport eller cykler. Der er ikke mulighed for at parkere på området.

  Dit lokalenummer bliver synligt tre dage før din prøve under "Tilmelding til kvote 2" på Mit KU. På lokalenummeret finder du et link, du kan bruge til at guide dig helt frem til dit check-in.

  Du kan også se skilte fra Islands Brygge Station med anvisning til, hvordan du finder frem til bygningerne, ligesom der vil være studerende, du kan spørge om vej. De har en gul vest med KU-logo på, så du nemt kan se dem.

  Du kan se hele ruten fra Islands Brygge Station til Eksamenhusets lokaler her:

   

   

  Du skal medbringe:

  1. Billed-id

  For at tjekke ind i KU's Eksamenshus skal du fremvise gyldigt billed-id. Følgende legitimation kan bruges: pas, kørekort, borgerkort eller opholdskort. 

  2. KU-brugernavn og tilhørende adgangskode

  For at logge på kvote 2-prøven, skal du bruge dit KU-brugernavn og den tilhørende adgangskode, du har oprettet. 

  Har du ikke oprettet en adgangskode endnu skal du følge dette link og indtaste dit KU-brugernavn. Herefter får du tilsendt en engangskode på din telefon, til at oprette din egen adgangskode. Når du har oprettet din adgangskode bør du sikre dig, at den virker, ved at logge på Mit KU med dit KU-brugernavn. 

  Har du spørgsmål til KU-brugernavn, adgangskode og login, skal du kontakte KU-IT Support på telefon 35 32 32 32.

  3. Oplysning om dato, tidspunkt og lokale for prøven fra Mit KU

  Notér, hvilken bygning du skal være i, og dato og tidspunkt for din prøve, så du er sikker på at møde op til det rigtige tidspunkt i den rigtige bygning. 

  UNDER PRØVEN

  Når du er blevet tjekket ind i det prøvelokale, du skal være i, skal du slukke din mobiltelefon, smartwatch med videre og placerer dem i din taske eller overtøj i garderoben. 

  Prøvelokalet må ikke forlades det første kvarter eller den sidste halve time af kvote 2-prøven. Du må dog gerne gå på toilettet under hele prøvetiden.

   

  Når du er tjekket ind og sidder klar på din plads, skal du logge ind på KU's computer med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd. Hvis du har problemer med at logge på, skal du henvende dig til it-supporterne, der er til stede. 

   

   

  Kvote 2-prøven ligger klar på computeren i KU's Eksamenshus via linket "Kvote 2" på computerens skrivebord.

  Her finder du en velkomstside, hvor du skal klikke på Play-ikonet, når prøven starter. Du kan først åbne kvote 2-prøven, når tiden starter. Start- og sluttid fremgår af velkomstsiden.

   

   

  Hvis du oplever problemer undervejs, kan du få hjælp af it-support og prøvetilsyn, som er til stede.

  • Hjælp af praktisk karakter: tilkald tilsynet ved håndsoprækning (fx hvis du skal bruge mere kladdepapir).

  • Hjælp af teknisk karakter: tilkald it-supporten ved at dobbeltklikke på Support Request-ikonet på computerens skrivebord.

   

   

  Dine besvarelser gemmes løbende og afleveres enten automatisk, når kvote 2-prøvetiden udløber, eller du selv afleverer før tid. Du kan hele tiden se på skærmen, hvor lang tid du har tilbage. Hvis du er færdig før tid, anbefaler vi, at du går tilbage i prøven og sikrer dig, at du har svaret på alt det, du kan, inden du vælger at aflevere prøven før tid.

  Når du er helt færdig med kvote 2-prøven, skal du lukke computeren ved at klikke på ”Afslut og luk ned”, som bliver synlig på velkomstsiden. I løbet af de næste to timer vil du modtage en mail, som bekræfter din aflevering. Hvis du ikke modtager mailen, er det en god ide at kigge i spamfilteret.

   

   

  I KU's Eksamenshus bliver du tildelt en computer, som du skal tage prøven på. 

  Du har følgende hjælpemidler til rådighed:  

  • Blankt papir og blyant
  • Word (ingen tilføjelsesprogrammer)
  • Ordblinde-programmet CD-ORD, AppWriter og IntoWords

  CD-ORD kan bruges af alle. AppWriter og IntoWords kan kun bruges, hvis du har din egen licens.

  Hvis du ønsker det, kan du få udleveret ørepropper ved henvendelse til tilsynsmedarbejderne.

  Du må ikke medbringe noter, hjælpemidler eller egen computer. Kun hvis du har en dokumenteret funktionsnedsættelse, kan du søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven.

   


  Onlinedeltagelse er for dig, der ikke har mulighed for at tage kvote 2-prøven i KU's Eksamenshus. Læs mere om betingelserne for onlinedeltagelse.

  På Mit KU kan du under menupunktet "Kvote 2" se alle oplysninger om din tilmelding. Det er også her, du kan se dato og tidspunkt for din kvote 2-prøve. Bemærk, at tidspunkterne er angivet i dansk tid. 

  INDEN PRØVEN

  For at deltage online er det vigtigt, at du har forstået, hvad det kræver af din compuer og internetforbindelse, hvordan du skal sidde, og hvad du må undervejs. Du skal derfor læse nedenstående 5 punkter:

   

  Hardware og webcam

   

  Hardware: Computer med mikrofon og webkamera

  For at deltage online skal du bruge:

  • en computer med velfungerende tastatur og mus
  • en fungerende mikrofon, der er klar til lydoptagelse
  • et fungerende webkamera, der er klar til videooptagelse
  ID-kort

  Software

  For at deltage online skal du bruge softwareprogrammet ITX Flex Remote, som gør det muligt at skærmdele og optage lyd og billede. Du downloader programmet her

  ID-kort

  Billed-id

  Vi er nødt til at kunne identificere dig med enten dit pas, kørekort, borgerkort eller opholdskort med navn, foto og fødselsdato. Sørg for at dække private oplysninger som fx de sidste fire cifre af dit cpr-nummer, når du skal vise dit billed-id til webkameraet.
  Viser du ikke et gyldigt billed-id til webkameraet, vil din besvarelse blive betragtet som ugyldig.

  Internet

  Stabil internetforbindelse

  En god lokal internetforbindelse er ikke altid nok. Når du deltager online fra udlandet, går kommunikationen gennem offentlige serverpunkter globalt, som kan blive flaskehalse. I værste tilfælde kan en lav uploadhastighed til vores server i Lyngby resultere i, at prøven eller interviewet afbrydes. Dette er en risiko ved onlinedeltagelse.

  Hvad anbefaler vi?

  • At du har en uploadhastighed på mindst 8 Mbps. Du kan teste din internethastighed på bredbånd.dk (Bemærk det kun giver et øjebliksbillede).
  • At du bruger et ethernet-kabel for at sikre, at din forbindelse er stabil.
  • At du ikke bruger internetdeling fra din mobiltelefon som hotspot, da du så ikke vil være sikret en stabil forbindelse og en ordentlig uploadhastighed.

   

   

  Når du deltager online, er du selv ansvarlig for hardware, software og internetforbindelse. Du kontrollerer de forskellige dele ved at gennemføre et systemtjek i ugen inden kvote 2-prøven. Husk at foretage systemtjekket på den samme computer, som du planlægger at anvende til kvote 2-prøven. 

  Hvis du fx opdaterer din computer, efter du har foretaget systemtjekket, bør du foretage et nyt systemtjek for at sikre, at opdateringen ikke har ændret på dine indstillinger. På macOS er det fx ikke unormalt, at der opstår problemer med skærmdelingen efter en opdatering.  

  Gennemfør et systemtjek

  Vi har lavet en film, der viser, hvordan du installerer ITX Flex Remote, og hvordan du kører et systemtjek på din computer.

  Du starter med at logge på kvote 2-websitet med dit KU-brugernavn og tilhørende adgangskode.
  Har du ikke oprettet en adgangskode endnu skal du følge dette link og indtaste dit KU-brugernavn. Herefter får du tilsendt en engangskode på din telefon, til at oprette din egen adgangskode. Når du har oprettet din adgangskode, bør du sikre dig, at den virker, ved at logge på Mit KU med dit KU-brugernavn 
  Dernæste følger du guiden på siden. 

  Hvilke styresystemer kan bruges til at tage prøven? 

  Vi har testet, at ITX Flex Remote virker med følgende styresystemer:

  1. Windows 10
  2. Windows 11
  3. 10.15 Catalina (Apple macOS)
  4. 11 Big Sur (Apple macOS)
  5. 12 Monterey (Apple macOS)
  6. 13 Ventura (Apple macOS)
  7. 14 Sonoma (Apple macOS)


  Vi kan ikke garantere, at ITX Flex Remote virker, hvis du bruger en anden version af Windows og macOS eller et tredje styresystem.

   

   

   

   

  Belysning

  God belysning i lokalet

  Man skal kunne se dig tydeligt fra start til slut. Når du sætter dit system op, vil du kunne se, hvad dit webkamera deler. Sørg for, at belysningen i lokalet er god, så man kan se dig tydeligt.

  Belysningen i rummet skal være lys nok til at blive betragtet som kvaliteten af dagslys. Lyskilden må ikke være bag dig. Loftbelysning er optimalt. 

  En person

  Alene i lokalet

  Det er vigtigt, at du er den eneste i lokalet under hele prøven, ligesom du skal sørge for at rydde bordet for alle genstande. Området omkring dig (overflader, vægge, loft og så videre) må ikke have nogen tekster eller andet, der kan hjælpe dig eller give anledning til mistanke om snyd.

  Før kvote 2-prøven starter, skal du vise med dit webkamera, at du ikke har andre hjælpemidler end de tilladte inden for rækkevidde.


  Webkameraet skal placeres rigtigt

  Vi skal kunne se dig og dine omgivelser tydeligt, og derfor skal du placere dit webkamera rigtigt. Sørg for, at du er centreret i billedet, inden kvote 2-prøven går i gang.  

  Dit webkamera skal være tændt, fra du starter, til du slutter. Du må ikke forlade kameravinklen, før din prøve er blevet afleveret, og du har lukket ITX Flex Remote.

  Mikrofon

  Mikrofonen skal være tændt 

  Vi skal kunne høre alt, hvad du kan høre. Din mikrofon skal derfor være tændt fra start til slut, og du må ikke slå lyden fra eller slukke mikrofonen på noget tidspunkt undervejs. 

   

  Log ind i dit virtuelle prøvelokale 20 minutter før, prøven begynder. Starttidspunktet for din prøve er angivet under ”Kvote-2” på Mit KU. Vær opmærksom på, at du ikke får ekstra prøvetid, hvis opsætningen går ud over prøvens starttidspunkt. Start opsætningen ved at logge på  kvote 2-websitet med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd, ligesom du gjorde under systemtjekket

  Når du er logget på, skal du gennemgå nogle få trin for at sætte systemet op og gennemføre identifikationskontrollen, som inkluderer at tage et billede af dit billed-id med dit webcam. Processen tager omkring fem minutter, men kan tage længere tid, hvis du enten skal installere ITX Flex Remote for første gang eller opdatere til en ny version.

   

   

   

  Ingen hovedtelefoner eller earplugs

  For at kunne føre tilsyn med din kvote 2-prøve skal vi kunne høre, hvad du hører. Du må derfor hverken bruge hovedtelefoner, earplugs eller lignende. Heller ikke til lyden fra computeren.

  Ingen ekstra enheder eller hjælpemidler

  De eneste hjælpemidler, du må bruge, er et blank stykke papir og blyant/kuglepen, som du vil blive bedt om at holde op for kameraet, før prøven starter. Du må først skrive på papiret, når prøven er gået i gang. 

  Hold din plads så ren som muligt: læg penalhus væk, begræns snacks og drikkevarer. Lægeordineret medicin er tilladt.

  Kun følgende må være åbent i din browser:

  Mobiler, tablets og andre enheder skal være uden for rækkevidde, slukket eller på flytilstand. Vi anbefaler, at du har dem i et andet lokale.

  Luk alle programmer, browsere og filer på din computer, der ikke hører til kvote 2-prøven, og deaktiver meddelelser fra programmer og websteder for at forhindre, at du får pop op-vinduer undervejs.

  Minus tale

  Ingen tale eller sang

  Ingen tale eller sang Lokalet skal være så stille som muligt. Lyde som musik eller tv er ikke tilladt. Enhver snak vil blive analyseret for mistænkelig opførsel som del af vores onlinetilsyn. Derfor skal du sørge for, at du er i stille omgivelser, og at du afholder dig fra at tale højt. Forsøg derfor også at undgå, at andre kommer ind i lokalet (fx ved at hænge en seddel op uden for døren).

  Toilet

  Ingen ærinder – bliv inden for kameravinklen 

  Du må ikke forlade kameravinklen under kvote 2-prøven. Vi anbefaler derfor, at du sørger for at gå på toilettet, inden du starter.

   

  Derfor skal du følge retningslinjerne

  Det er vigtigt, at du følger retningslinjerne for, hvordan du skal sidde, og hvad du skal undgå under kvote 2-prøven. Følger du ikke retningslinjerne, er det et brud på universitetets regler. Retningslinjerne gælder, fra du går i gang med opsætningen af dit virtuelle prøvelokale.

  Brud på universitetets regler kan i yderste konsekvens betyde, at vi ikke kan godtage din besvarelse, og du derfor ikke kan komme i betragtning til en studieplads i kvote 2. Det vil fx være tilfældet, hvis du ikke er alene i lokalet, hvis du søger på internettet, eller hvis du har høretelefoner på (eller har dem hængende om halsen). Er det tilfældet, kan vi ikke udelukke, at du har modtaget hjælp til at besvare din kvote 2-prøve, og din besvarelse vil derfor være ugyldig.

   

   

   

  UNDER PRØVEN

   

  Du starter opsætningen ved at logge på kvote 2-websitet, med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd. Når du har gennemført opsætningen af dit virtuelle prøvelokale og har foretaget identifikationskontrollen, er du klar til kvote 2-prøven. Du kan tilgå prøven, når din tid starter. 

  Klik på knappen ”Genindlæs side”, hvis siden ikke opdaterer automatisk, når prøven starter.

   

   

  Du kan benytte chatfunktionen "Kontakt Support" i ITX Flex Remote. . På chatten kan vi hjælpe dig med de mest almindelige problemer. Har du tekniske problemer, som vi ikke kan hjælpe med, kan du med fordel kontakte KU-IT Support på 35 32 32 32. Du kan også finde spørgsmål og svar i vores Guide til problemløsning.

  Benyt chatfunktionen

   

   

  Dine besvarelser gemmes løbende og afleveres enten automatisk, når kvote 2-prøven udløber, eller du selv afleverer før tid. Du kan hele tiden se på skærmen, hvor lang tid du har tilbage. Hvis du er færdig før tid, anbefaler vi, at du går tilbage i prøven og sikrer dig, at du har svaret på alt det, du kan, inden du vælger at aflevere prøven før tid.

  Når du er helt færdig med kvote 2-prøven, kan du afslutte ITX FLEX REMOTE. I løbet af de næste to timer vil du modtage en mail, som bekræfter din aflevering. Hvis du ikke modtager mailen, er det en god ide at kigge i spamfilteret

   

   

  De eneste hjælpemidler, du må benytte under prøven, er blankt papir og blyant/kuglepen. Du skal vise dine hjælpemidler til dit webkamera i forbindelse med opsætningen af det virtuelle prøvelokale. Du må først skrive på papiret, når prøven er gået i gang.

  Hvis du har fået særlige vilkår til kvote 2-prøven, kan du på Mit KU se, hvilke yderligere hjælpemidler du har fået lov at benytte. 

   

  Kan du ikke deltage i kvote 2-prøven alligevel?

  Afmeld

  Har du fortrudt din tilmelding til kvote 2, kan du afmelde dig under "Kvote 2" i menuen på Mit KU.

  Ved sygdom

  Skal du:

  1. Klikke på sygemeldingsknappen under ”Kvote 2" i menuen på Mit KU.
  2. Holde øje med Mit KU, hvor du hurtigst muligt får svar og information om ny prøvetid.