Kvote 2-prøven

Kvote 2-prøven består af en sproglig og en matematisk-logisk del og er ens for alle ansøgere. Den tager 2 timer og består af cirka 60 opgaver. Hver opgave kan indeholde op til flere underspørgsmål.

Formålet med prøven er at vurdere, om du har færdighederne til at kunne gennemføre en uddannelse på universitetet. Hvis du består prøven med et resultat blandt de bedste til uddannelsen, bliver du inviteret til et kvote 2-interview.

Tilmelding til kvote 2-prøven

Når du har indsendt en ansøgning via optagelse.dk inden ansøgningsfristen 15. marts kl 12, kontakter vi dig på e-mail og beder dig logge ind på Mit KUhvor du kan tilmelde dig kvote 2-prøven.

Kvote 2-prøven afholdes i april måned. Du kan selv vælge dag og tidspunkt, når du tilmelder dig, og det foregår efter først-til-mølle-princippet.

Tilmelder du dig ikke kvote 2-prøven, kan du ikke blive vurderet til optagelse i kvote 2.

De forskellige kategorier til prøven

- Generel læsning
- Faglig læseforståelse
- Engelsk læseforståelse
- Matematik
- Grafer og tabeller
- Logik og mønstergenkendelse

Sådan besvarer du prøven

Resultatet af din kvote 2-prøve

Når du har afleveret kvote 2-prøven, modtager du en e-mailbekræftelse på din deltagelse. I midten af maj kan du se dit prøveresultat, og om du er inviteret til kvote 2-interviewet og dermed stadig behandles i kvote 2. Alt dette kan du se på Mit KU. 

Sådan foregår kvote 2-prøven