Kvote 2-prøven
Kvote 2-prøven består af en sproglig og en matematisk-logisk del og er ens for alle ansøgere. Den tager 2 timer og består af ca. 60 opgaver, som kan indeholde flere underspørgsmål.
Formålet med prøven er at vurdere, om du har færdighederne til at kunne gennemføre en uddannelse på universitetet. Hvis du består prøven med et resultat blandt de bedste til uddannelsen, bliver du inviteret til et kvote 2-interview, og du er dermed stadig med i kvote 2-vurderingen.
Tilmelding til kvote 2-prøven
Når du har indsendt en ansøgning via optagelse.dk inden ansøgningsfristen 15. marts kl 12, kontakter vi dig på e-mail og beder dig logge ind på Mit KU, hvor du kan tilmelde dig kvote 2-prøven. Du skal tilmelde dig prøven fra 22. marts og senest 25. marts kl. 12.
Tilmelder du dig ikke kvote 2-prøven, kan du ikke blive vurderet til optagelse i kvote 2.
Tid
Kvote 2-prøven afholdes i weekenderne i uge 15 og 16 i april. Du kan selv vælge dag og tidspunkt, når du tilmelder dig, og det foregår efter først-til-mølle-princippet.
Sted
KU's kvote 2-prøve finder sted i KU's Eksamenshus på Peter Bangs Vej 36 på Frederiksberg (København). Her foregår hele prøven digitalt.
KU tager ekstra forholdsregler i forhold til COVID-19-situationen fra du tjekker ind til du forlader stedet, så du kan føle dig tryg til kvote 2-prøven. Forholdsreglerne er blevet til i samråd med sundhedsmyndighederne.
Vi arbejder også på en onlineløsning for de ansøgere, der befinder sig i udlandet, er i karantæne eller er sårbare overfor COVID-19.
Resultatet af din kvote 2-prøve
Når du har afleveret kvote 2-prøven, modtager du en mailbekræftelse på din deltagelse. I midten af maj kan du se dit prøveresultat, og om du er inviteret til kvote 2-interviewet og dermed stadig behandles i kvote 2. Alt dette kan du se på Mit KU.
Sådan foregår kvote 2-prøven
Før prøven
Når du møder op i Eksamenshuset på Peter Bangs Vej og har fundet dit prøvelokale, bliver du tjekket ind og får tildelt en plads.
På alle pladser ligger en vejledning, som kort beskriver prøveforløbet. Det er en god idé at læse den, før prøven går i gang.
Der er it-support til stede i lokalet før, under og efter prøven. 15 minutter før prøvestart får du en kort introduktion til de tekniske forhold.
Hjælpemidler er kun tilladte i forbindelse med en funktionsnedsættelse, og du skal søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven forinden.
Mobiltelefoner og smartwatches samt andet digitalt udstyr (iPad, iPod mv.) skal være slukket og placeret uden for rækkevidde. Tøj, tasker mv. skal også placeres uden for rækkevidde.
Under prøven
Kvote 2-prøven ligger klar til dig på din prøve-pc i KU's Eksamenshus via et link på computerens skrivebord.
It-support og hjælp
Hvis tekniske problemer gør, at du mister tid til din prøve, vil it-supporten i samarbejde med prøvetilsynet vurdere, om du skal tildeles ekstra tid til at færdiggøre din besvarelse, og hvor meget.
Aflevering
På din prøve-pc kan du løbende se, hvor lang tid der er tilbage af kvote 2-prøven. Når tiden er gået, lukker prøven. Hvis du er færdig før, kan du gå tilbage i prøven og tjekke, du har fået svaret på alt, du kan. Derefter kan du selv afslutte prøven, og her afleveres prøven så automatisk.
Kvote 2-prøven i en Corona-tid
Se, hvordan vi afholder prøver i Købehavns Universitets eksamenshus under Corona-pandemien. Vi arbejder på en onlineløsning for de ansøgere, der befinder sig i udlandet, er i karantæne eller er sårbare overfor COVID-19.
Sådan forbereder du dig til kvote 2-prøven
Der er ikke én rigtig måde at forberede sig på. Men følger du vejledningen her, kommer du godt fra start.
De forskellige kategorier til prøven
- Generel læsning
- Faglig læseforståelse
- Engelsk læseforståelse
- Matematik
- Grafer og tabeller
- Logik og mønstergenkendelse
Gennemgå eksemplerne på opgaver og tænk derefter over:
- Hvor god er jeg til de forskellige kategorier af spørgsmål?
- Hvilke behov har jeg for at forberede mig til de forskellige kategorier?
- Er der noget, jeg skal forberede mig mere til end andet?
- Hvordan vil jeg forberede mig?
- Hvornår vil jeg gør det?
Hvis det er mange år siden, du har arbejdet med brøker, kan det være, du skal læse op på matematiske regler, og hvis dit engelsk er blevet rustent, er det måske en god ide at læse noget engelsk skøn- og faglitteratur for at friske det op.
Det kan også være, at der er fag, du ikke lige har arbejdet med for nylig, som kræver en ekstra opmærksomhed, for at du føler dig mere sikker, når du skal besvare prøven.
Forbered dig mentalt til prøven
Du kan også forberede dig mentalt til kvote 2-prøven. Du har sikkert nogle erfaringer fra tidligere prøvesituationer, som du kan bruge i din forberedelse. Stil nu dig selv disse spørgsmål:
- Hvordan forestiller jeg mig, at kvote 2-prøven bliver?
- Hvordan har jeg før forberedt mig i lignende situationer? Hvad virkede, hvad virkede ikke?
- Hvad hjælper mig, hvis jeg bliver nervøs og usikker?
- Kender jeg nogen, jeg kan spørge om, hvad der virker for dem?
FAQ
Ja, du skal møde op fysisk og tage kvote 2-prøven i Københavns Universitets Eksamenshus på Peter Bangs Vej 36.
Vi er opmærksomme på den nuværende COVID-19-situation, og vi arbejder på en onlineløsning for de ansøgere, der befinder sig i udlandet, er i karantæne eller er sårbare overfor COVID-19.
Kvote 2-prøven foregår på Peter Bangs Vej 36 på Frederiksberg (København) i april måned.
Når du tilmelder dig, kan du se, hvilke datoer og tidspunkter der stadig er ledige. Du kan ikke planlægge efter en bestemt weekend, før du har gennemført tilmeldingen og har fået kvittering på din tilmelding på Mit KU.
Kvote 2-prøven afholdes i weekenderne i uge 15 og 16 i april.
Hvis du har søgt om optagelse senest 15. marts kl 12, kan du tilmelde dig kvote 2-prøven i perioden 22. - 25. marts kl. 12. Du modtager en meddelelse på Mit KU, når tilmeldingen åbner.
Du kan kun tilmelde dig kvote 2-prøven på Mit KU i denne periode. Hvis du fx skal ud at rejse, er det derfor vigtigt, at du har onlineadgang, og at du har dit NemID med. Alternativt kan du give fuldmagt til en anden, som kan tilmelde dig. Fuldmagten skal uploades til din ansøgning på optagelse.dk før tilmeldingsperioden.
Alle pladser er udstyret med en stationær pc, som skal benyttes under prøven. Du må derfor ikke benytte din egen computer.
Der er ikke hjælpemidler til prøven, og du må ikke medbringe hverken hjælpemidler eller noter selv.
Det er kun ansøgere med en dokumenteret funktionsnedsættelse, der kan søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven, fx digitale hjælpemidler til ordblindhed/dysleksi. Se hvordan du kan
søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven.
Du skal møde i Eksamenshuset en time før prøvestart, så der tid til check-in. Du skal nemlig være helt klar ved computeren, når it-support og prøvevagter giver vigtige informationer.
Bemærk, der kan være kø ved både check-in, garderobe og toiletter.
Det er dit ansvar at sikre, at du er på plads i lokalet og logget på computeren, når prøven starter. Hvis du kommer for sent, vil du ikke blive lukket ind i prøvelokalet, og du vil dermed blive forhindret i at deltage i prøven.
Du skal medbringe:
- Billede-id (pas eller kørekort)
- KU-brugernavn og password (du modtager KU-brugernavn, når vi har modtaget din ansøgning om optagelse)
- Oplysning om dato og tidspunkt for din prøve.
Bemærk, du må ikke medbringe hjælpemidler, med mindre du har fået imødekommet din ansøgning om særlige vilkår til kvote 2-prøven forinden.
Pc'erne i KU's eksamenshus er installeret med de standardprogrammer, du skal bruge for at besvare kvote 2-prøven og de skriftlige interviews.
It-supporterne kan hjælpe dig med at starte programmerne.
Hvis du har en funktionsnedsættelse, kan du søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven. For at få imødekommet din ansøgning om særlige vilkår til kvote 2-prøven skal du kunne dokumentere din funktionsnedsættelse. Den skal samtidig være af en sådan karakter, at hjælpemidler og/eller mere tid er nødvendige, for at du kan deltage i prøven på lige vilkår med andre ansøgere.
Til hjælp for ordblindhed/dysleksi findes relevante programmer på prøve-pc’erne. Headset udleveres efter ønske. Kontakt it-supporteren i Eksamenshuset, når du er på stedet.
Er du på cykel, kan du parkere din cykel bag bygningen eller ved siden af bygningen.
Kommer du i bil, kan du parkere på parkeringspladsen bag bygningen. Parkering er tilladt mod betaling via mobile betalingsmetoder. Vær opmærksom på, at der er et begrænset antal parkeringspladser. Det er også muligt at parkere på Peter Bangs Vej og de omkringliggende veje mod betaling.
Ja, det er der. Bag huset ved siden af indgangen på Peter Bangs Vej 36 er der en elevator. På døren står et telefonnummer, du kan ringe til. Så kører vi elevatoren ned til dig med det samme.