Kvote 2-interview

Kvote 2-interviewet er specifikt for den enkelte uddannelse, og uddannelsen er i centrum. Du kan fx få spørgsmål om uddannelsens indhold, og hvilke krav og forventninger du vil møde på uddannelsen. Vi bruger dine svar til at vurdere, om du har tilstrækkelige faglige og studietekniske kompetencer til at gennemføre og trives på uddannelsen. Kvote 2-interviewet er enten skriftligt eller mundtligt.

Du kan se hvilke interviews du er gået videre til under "Resultat af kvote 2-prøven" på Mit KU. 

Er du gået videre fra kvote 2-prøven til interview på flere uddannelser, skal du deltage i flere interviews. Du kan se tidspunktet for det enkelte interview på Mit KU under menupunktet ”Resultat af kvote 2-prøven”. Tidspunktet er angivet i dansk tid .

Du kan aflægge kvote 2-interviewet på dansk, svensk eller norsk. 

Hvordan bliver jeg vurderet? 

I interviewet bliver du vurderet ud fra fem af de seks kvote 2-kriterier:

 • Studiepotentiale
 • Faglige færdigheder
 • Faglig motivation
 • Kendskab til uddannelsen
 • Formidlingsevne.

Det sjette kriterie er dine karakterer fra din adgangsgivende eksamen. Dem spørger vi ikke til i interviewet.

 

 

De to interviewtyper

Er du gået videre til interview på Skov- og landskabsingeniør, tandplejer, teater- og performancestudier eller veterinærmedicin, skal du til et mundtligt interview. Alle andre uddannelser afholder skriftlige interviews. 

Skriftligt interview

 17. - 19. MAJ

 • Hvor? Københavns Universitets Eksamenshus, Søndre Campus eller evt. online.

 • Hvornår? Maj måned. Se datoer her.

 • Hvor længe? 1 ½ time.

 • Hvad skal der ske? Du skal i gennem 3 spørgsmålsrunder. I hver runde kan der være flere underspørgsmål. Du har 1500 tegn inkl. mellemrum til hver runde.

Mundtligt interview

 27. MAJ - 16. JUNI

 • Hvor? Enten over Zoom eller ved fysisk fremmøde (afhænger af uddannelsen).


 • Hvornår? Maj/juni måned. Se datoerne her.

 • Hvor længe? Cirka 20 minutter.

 • Hvad skal der ske? Du kommer til samtale med et interviewpanel fra uddannelsen, fx en underviser, en uddannelsesleder og en studerende.

Skriftligt interview

Kvote 2-interviewet består af tre runder af spørgsmål. I hver runde kan der være flere underspørgsmål.

Du har 1.500 tegn inklusive mellemrum til rådighed til hver af de tre runder af spørgsmål.

Du kan bruge et tekstbehandlingsprogram, fx Word, når du formulerer dine svar. Du må bruge grammatik- og stavekontrol i tekstbehandlingsprogrammet, men ikke andre funktioner som fx Oversæt eller WordMat i Word.

Du kan ikke aflevere din besvarelse i tekstbehandlingsprogrammet. I stedet skal du kopiere teksten til din besvarelse og sætte den direkte ind på kvote 2-websitet for hver af de tre spørgsmålsrunder. Det er derfor vigtigt, at du sætter tid af til at indsætte din besvarelse.

Du må aflevere dine besvarelser på dansk, norsk eller svensk. Du må ikke lave din besvarelse på andre sprog, medmindre du eksplicit bliver bedt om det.

Du har 1,5 time (90 minutter) til at besvare interviewet. Hvis du har fået ekstra tid på grund af særlige vilkår, vil tiden automatisk være lagt oveni. Under dit interview kan du hele tiden se den tilbageværende tid til aflevering øverst i højre hjørne.

De eneste hjælpemidler, du må benytte under interviewet, ud over din computer og et tekstbehandlingsprogram (fx Word), er blankt papir og blyant/kuglepen.

 

 

 

 

Hvor skal du deltage i dit skriftlige interview?

Du skal deltage det samme sted, hvor du gjorde til din kvote 2-prøve. Hvis du ønsker at skifte til KU's Eksamenshus, skal du skrive en besked på Mit KU. Hvis du ønsker at skifte til onlinedeltagelse skal du opfylde kriterierne, samt skrive en besked på Mit KU. 

Du får også samme særlig støtte tilbudt til det skriftlige interview, som du modtog til kvote 2-prøven. Hvis du ikke fik søgt særlig støtte i tilmeldingen, kan du læse mere om særlig støtte her


På Mit KU kan du under "Resultat af kvote 2-prøven" se din dato og tidspunkt for dit kvote 2-interview. Bemærk, at tidspunkterne er angivet i dansk tid. Det er samme sted, du finder lokalenummeret, du skal være i. Det er ikke muligt at ændre dato eller tidspunkt for sit kvote 2-interview.

  INDEN INTERVIEWET

   

  Det skriftlige interview afholdes i KU's Eksamenshus på Søndre Campus, der ligger mellem Njalsgade og Ørestads Boulevard på Islands Brygge.

  Du finder lokalet, du skal sidde i, under "Resultat af kvote 2-prøven" på Mit KU. Lokalenavnet består af tre tal adskilt med punktum. Det første tal angiver bygningsnummeret, det andet tal angiver etagen, mens det tredje tal angiver lokalet. Eksempel: 5A.1.02 betyder altså, at du skal sidde i bygning 5A på 1. sal i lokale nummer 02.

  Det er enten bygning 5A, 11C, 15A eller 21, du skal være i, og du kan se på kortet, hvor de ligger.

   

   

  Check-in til prøvelokalerne starter 1 time før, og du skal være tjekket ind, senest 30 minutter før interviewet starter, så du kan nå at få vigtige informationer. Bemærk, der kan være kø ved både check-in, garderobe og toiletter.

  Vi anbefaler, at du ankommer til Søndre Campus senest 1 time inden din starttid, så du har god tid til at finde den rigtige bygning og tjekke ind.

   

   

  KU's Eksamenshus ligger lige ved metrostationen Islands Brygge Station, og vi anbefaler, at du tager offentlig transport eller cykler. Der er ikke mulighed for at parkere på området.

  På dit lokalenummer under "Resultat af kvote 2-prøven" på Mit KU finder du et link, du kan bruge til at guide dig helt frem til dit check-in.

  Du kan også se skilte fra Islands Brygge Station med anvisning til, hvordan du finder frem til bygningerne, ligesom der vil være studerende, du kan spørge om vej. De har en gul vest med KU-logo på, så du nemt kan se dem.

  Du kan se hele ruten fra Islands Brygge Station til Eksamenshusets lokaler her:

   

   

  Du skal medbringe:

  1. Billed-id

  For at tjekke ind i KU's Eksamenshus skal du fremvise gyldigt billed-id. Følgende legitimation kan bruges: pas, kørekort, borgerkort eller opholdskort. 

  2. KU-brugernavn og tilhørende adgangskode

  For at logge på det skriftlige interview, skal du bruge dit KU-brugernavn og den tilhørende adgangskode, du har oprettet. 

  Har du ikke oprettet en adgangskode endnu skal du følge dette link og indtaste dit KU-brugernavn. Herefter får du tilsendt en engangskode på din telefon til at oprette din egen adgangskode. Når du har oprettet din adgangskode bør du sikre dig, at den virker, ved at logge på Mit KU med dit KU-brugernavn. 

  Har du spørgsmål til KU-brugernavn, adgangskode og login, skal du kontakte KU-IT Support på telefon 35 32 32 32.

  3. Oplysning om dato, tidspunkt og lokale for det skriftlige interview fra Mit KU

  Notér, hvilken bygning du skal være i, samt dato og tidspunkt for dit interview, så du er sikker på at møde op til det rigtige tidspunkt i den rigtige bygning. 

  UNDER INTERVIEWET

  Når du er blevet tjekket ind i det prøvelokale, du skal være i, skal du slukke din mobiltelefon, smartwatch med videre og placere dem i din taske eller dit overtøj i garderoben. 

  Du må ikke forlade prøvelokalet det første kvarter eller den sidste halve time af interviewet. Du må dog gerne gå på toilettet under hele prøvetiden.

   

  Når du er tjekket ind og sidder klar på din plads, skal du logge på KU's computer med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd. Hvis du har problemer med at logge på, skal du henvende dig til it-supporterne, der er til stede.

   

   

  Kvote 2-interviewet ligger klar på computeren i KU's Eksamenshus via linket ”Kvote 2” på computerens skrivebord. Her finder du en velkomstside, hvor du skal klikke på Play-ikonet, når interviewet starter. Du kan først åbne kvote 2-interviewet, når tiden starter. Start- og sluttid fremgår af velkomstsiden.

   

   

   

   

   

   

  Hvis du oplever problemer undervejs, kan du få hjælp af it-support og prøvetilsyn, som er til stede.

  • Hjælp af praktisk karakter: tilkald tilsynet ved håndsoprækning (fx hvis du skal bruge mere kladdepapir).
  • Hjælp af teknisk karakter: tilkald it-supporten ved at dobbeltklikke på Support Request-ikonet på computerens skrivebord.

   

   

  Dine besvarelser gemmes løbende og afleveres automatisk, når kvote 2-prøven udløber, eller du selv afleverer før tid. Du kan hele tiden se på skærmen, hvor lang tid du har tilbage. Hvis du er færdig før tid, anbefaler vi, at du går tilbage i prøven og sikrer dig, at du har svaret på alt det, du kan, inden du vælger at aflevere prøven før tid.

  Når du er helt færdig med kvote 2-interviewet, skal du lukke computeren ved at klikke på ”Afslut og luk ned”, som bliver synlig på velkomstsiden. I løbet af de næste to timer vil du modtage en mail, som bekræfter din aflevering. Hvis du ikke modtager mailen, er det en god ide at kigge i spamfilteret.

   

   

  I KU's Eksamenshus bliver du tildelt en computer, som du skal besvare interviewet på. 

  Du har du følgende hjælpemidler til rådighed:  

   • Blankt papir og blyant
   • Word (ingen tilføjelsesprogrammer)
   • Ordblinde-programmet CD-ORD, AppWriter og IntoWords.

  CD-ORD kan bruges af alle. AppWriter og IntoWords kan kun bruges, hvis du har din egen licens.

  Hvis du ønsker det, kan du få udleveret ørepropper ved henvendelse.

  Du må ikke medbringe noter, hjælpemidler eller egen computer. Kun hvis du har en dokumenteret funktionsnedsættelse, kan du søge om særlige vilkår til det skriftlige kvote 2-interview.


  Onlinedeltagelse er for dig, der ikke har mulighed for at tage det skriftlige interview i KU's Eksamenshus. Læs mere om betingelserne for onlinedeltagelse.

  På Mit KU kan du under "Resultat af kvote 2-prøven" se dato og tidspunkt for dit kvote 2-interview. Bemærk, at tidspunkterne er angivet i dansk tid. Det er ikke muligt at ændre dato eller tidspunkt for sit kvote 2-interview.

  INDEN INTERVIEWET

  For at deltage online er det vigtigt, at du har forstået, hvordan du skal sidde, og hvad du må undervejs. Du skal derfor læse nedenstående 5 punkter:

   

  Hardware og webcam

   

  Hardware: Computer med mikrofon og webkamera

  For at deltage online skal du bruge:

  • en computer med velfungerende tastatur og mus
  • en fungerende mikrofon, der er klar til lydoptagelse
  • et fungerende webkamera, klar til videooptagelse

  Software

  For at deltage online skal du bruge softwareprogrammet ITX Flex Remote, som gør det muligt at skærmdele og optage lyd og billede. Du downloader programmet her

  ID-kort

  Billedlegitimationskort

  Vi er nødt til at kunne identificere dig med enten dit pas, kørekort, borgerkort eller opholdskort med navn, foto og fødselsdato. Sørg for at dække private oplysninger som fx de sidste fire cifre af dit cpr-nummer, når du skal vise dit kort til webkameraet.

  Viser du ikke et gyldigt id-kort til webkameraet, vil din besvarelse blive betragtet som ugyldig.

  Internet

  Stabil internetforbindelse

  En god lokal internetforbindelse er ikke altid nok. Når du deltager online fra udlandet, går kommunikationen gennem offentlige serverpunkter globalt, som kan blive flaskehalse. I værste tilfælde kan en lav uploadhastighed til vores server i Lyngby resultere i, at prøven eller interviewet afbrydes. Dette er en risiko ved onlinedeltagelse.

  Hvad anbefaler vi?

  • At du har en uploadhastighed på mindst 8 Mbps. Du kan teste din internethastighed på bredbånd.dk (Bemærk det kun giver et øjebliksbillede).
  • At du bruger et ethernet-kabel for at sikre, at din forbindelse er stabil.
  • At du ikke bruger internetdeling fra din mobiltelefon som hotspot, da du ikke er sikret en stabil forbindelse og en ordentlig uploadhastighed.
  • At du har en god forbindelse til en server i Danmark.

   

   

  Det er dit ansvar at sikre, at dit hardware, software og din internetforbindelse er klar til, at du kan deltage online i kvote 2. Du skal kontrollere, at din opsætning af hardware er i orden ugen op til det skriftlige interview via et systemtjek, 

  Systemtjekket sikre at din hardware og software er klar til at tage kvote 2-interviewet. Det er derfor vigtigt, at du foretager systemtjekket på den computer, som du bruger på selve dagen og med samme udstyr. 

  Gennemfør et systemtjek

  Vi har lavet en film, der viser, hvordan du installerer ITX Flex Remote, og hvordan du kører et systemtjek på din computer.

  Du starter med at logge på kvote 2-websitet med dit KU-brugernavn og tilhørende adgangskode.
  Har du ikke oprettet en adgangskode endnu skal du følge dette link og indtaste dit KU-brugernavn. Herefter får du tilsendt en engangskode på din telefon og kan oprette din egen adgangskode. Når du har oprettet din adgangskode bør du tjekke, at den virker ved at logge på Mit KU med dit KU-brugernavn. 
  Dernæste følger du guiden på siden. 

  Hvilke styresystemer kan bruges til at tage interviewet? 

  Vi har testet, at ITX Flex Remote virker med følgende styresystemer:

  1. Windows 10
  2. Windows 11
  3. 10.15 Catalina (Apple macOS)
  4. 11 Big Sur (Apple macOS)
  5. 12 Monterey (Apple macOS)
  6. 13 Ventura (Apple macOS)


  Vi kan ikke garantere, at ITX Flex Remote virker, hvis du bruger en anden version af Windows og macOS eller et tredje styresystem.

   

   

   

   

  Belysning

  God belysning i lokalet

  Man skal kunne se dig tydeligt fra start til slut. Når du sætter dit system op, vil du kunne se, hvad dit webkamera deler. Sørg for, at belysningen i lokalet er god, så man kan se dig tydeligt.

  Belysningen i rummet skal være lys nok til at blive betragtet som kvaliteten af dagslys. Lyskilden må ikke være bag dig. Loftbelysning er optimalt. 

  En person

  Alene i lokalet

  Det er vigtigt, at du er den eneste i lokalet under hele interviewet, ligesom du skal sørge for at rydde bordet for alle genstande. Området (overflader, vægge, loft osv.) omkring dig må ikke have nogen tekster eller andet, der kan hjælpe dig eller give anledning til mistanke om snyd.

  Før kvote 2-interviewet starter, skal du vise med dit webkamera, at du ikke har andre hjælpemidler end de tilladte inden for rækkevidde.


  Webkameraet skal placeres rigtigt

  Vi skal kunne se dig og dine omgivelser tydeligt, hvorfor dit webkamera skal placeres rigtigt. Sørg for med dit webkamera, at du er centreret i billedet, inden kvote 2-interviewet går i gang. 

  Dit webkamera skal være tændt fra du starter, til du slutter. Det er ikke tilladt at forlade kameravinklen, før din interviewbesvarelse er blevet afleveret, og du har lukket ITX Flex Remote.

  Mikrofon

  Mikrofonen skal være tændt 

  Vi skal kunne høre alt, hvad du kan høre. Din mikrofon skal derfor være tændt fra start til slut, og det er ikke tilladt at mute eller slukke mikrofonen på noget tidspunkt undervejs. 

   

  Du starter opsætningen på samme måde som ved systemtjekket ved at logge på kvote 2-websitet, med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd.

  Fra du logger på, vil du skulle følge en række steps for at foretage opsætningen og identifikationskontrollen. For eksempel tage et billede af dit billed-id med dit webkamera. Det tager cirka fem minutter, men kan dog tage længere tid, hvis du ikke tidligere har installeret ITX Flex Remote, eller hvis der er kommet en ny version, og du derfor skal opdatere.

  Du skal logge ind på dit virtuelle prøvelokale 20 minutter før, interviewet starter. Dit interview starter på det tidspunkt, der står angivet på Mit KU under ”Resultat af kvote 2-prøven”. Du får ikke ekstra tid til interviewet, hvis opsætningen af det virtuelle prøvelokale går ind over starttidspunktet for dit interview.

   

   

   

  Ingen hovedtelefoner eller earplugs

  For at kunne føre tilsyn med dit kvote 2-interview skal vi kunne høre, hvad du hører. Du må derfor hverken bruge hovedtelefoner, earplugs eller lignende. Heller ikke til lyden fra computeren.

  Ingen ekstra enheder eller hjælpemidler

  De eneste hjælpemidler, du må bruge, er et blank stykke papir og blyant/kuglepen, som du vil blive bedt om at holde op for kameraet, før interviewet starter. 

  Hold din plads så ren som muligt: læg penalhus væk, begræns snacks og drikkevarer. Lægeordineret medicin er tilladt.

  Kun følgende må være åbent i din browser:

  Mobiler, tablets og andre enheder skal være uden for rækkevidde, slukket eller på flytilstand. Vi anbefaler, at du har dem i et andet lokale.

  Luk alle programmer, browsere og filer på din computer, der ikke hører til kvote 2-interviewet og deaktiver meddelelser fra programmer og websteder for at forhindre, at du får pop op-vinduer undervejs.

  Minus tale

  Ingen tale eller sang

  Lokalet skal være så stille som muligt. Lyde som musik eller tv er ikke tilladt. Enhver snak vil blive analyseret for mistænkelig opførsel som del af vores online-tilsyn. Derfor skal du sørge for, at du er i stille omgivelser, og at du afholder dig fra at tale højt.
  Forsøg derfor også at undgå, at andre kommer ind i lokalet (fx ved at hænge en seddel op uden for døren).

  Toilet

  Ingen ærinder – bliv inden for kameravinklen 

  Du må ikke forlade kameravinklen under kvote 2-interviewet. Vi anbefaler derfor, at du sørger for at gå på toilettet inden, du starter.

  Derfor skal du følge retningslinjerne

  Det er vigtigt, at du følger retningslinjerne for, hvordan du skal sidde, og hvad du skal undgå under kvote 2-interviewet. Følger du ikke retningslinjerne, er det et brud på universitetets regler. Retningslinjerne gælder fra du går i gang med opsætningen af dit virtuelle prøvelokale.

  Brud på universitetets regler kan i yderste konsekvens betyde, at vi ikke kan godtage din besvarelse, og du derfor ikke kan komme i betragtning til en studieplads i kvote 2. Det vil fx være tilfældet, hvis du ikke er alene i lokalet, hvis du søger på internettet, eller hvis du har høretelefoner på (eller har dem hængende om halsen). Er det tilfældet, kan vi ikke udelukke, at du har modtaget hjælp til at besvare dit kvote 2-interview, og din besvarelse vil derfor være ugyldig.

   

   

   

  UNDER INTERVIEWET

   

  Du starter opsætningen ved at logge på kvote 2-websitet, med dit KU-brugernavn og den adgangskode, du har oprettet på forhånd. Når du har gennemført opsætningen af dit virtuelle prøvelokale og har foretaget identifikationskontrollen, er du klar til kvote 2-interviewet. Du kan tilgå interviewet, når din tid starter. Bliver beskrevet mere detaljeret i ovenstående punkt "log på interviewet på prøvedagen"

  Tryk F5, hvis siden ikke opdaterer automatisk, når interviewet starter.

   

   

  Du kan benytte chatfunktionen "Kontakt Support" i ITX Flex Remote, hvis du får brug for online it-support, eller hvis der opstår spørgsmål undervejs, der ikke har faglig karakter. Du kan også finde spørgsmål og svar i vores Guide til problemløsning.

  Benyt chatfunktionen

   

   

  Du kan hele tiden se på skærmen, hvor lang tid, du har tilbage. Når tiden er gået, lukker interviewet og afleveres automatisk. Hvis du er færdig før tid, anbefaler vi, at du går tilbage i din interviewbesvarelse og tjekker, om du har svaret på alt. Derefter kan du selv aflevere interviewet fra velkomstsiden.

  Dine besvarelser gemmes løbende og afleveres automatisk, når kvote 2-interviewet udløber, eller når du selv afslutter før tid. Du skal derfor være sikker på, at du besvaret alt, hvis du vælger at afslutte interviewet før tid.

  Når du er helt færdig med kvote 2-interviewet, skal du lukke computeren ved at klikke på ”Afslut og luk ned”, som bliver synlig på velkomstsiden. Herefter kan du også lukke ITX Flex Remote. I løbet af de næste to timer vil du modtage en mail, som bekræfter din aflevering. Hvis du ikke modtager mailen, kan den ligge i dit spamfilter.

   

   

  De eneste hjælpemidler, du må benytte under interviewet, er blankt papir og blyant/kuglepen. Du skal vise dine hjælpemidler til dit webkamera i forbindelse med opsætningen af det virtuelle prøvelokale. Du må først skrive på papiret, når interviewet er gået i gang.

  Hvis du har søgt om særlige støtte til kvote 2-prøven eller -interviewet, kan du på Mit KU læse hvilke hjælpemidler, du har fået lov at benytte. 

   

  Kan eller vil du ikke deltage i kvote 2-interview?

  Afmeld

  Du kan afmelde dig under "Resultat af kvote 2-prøven" i menuen på Mit KU.

  Ved sygdom

  Skal du:

  1. Klikke på sygemeldingsknappen under ”Kvote 2" i menuen på Mit KU.
  2. Holde øje med Mit KU, hvor du hurtigst muligt får svar og information om ny prøvetid.

  Mundtligt interview

  Følgende uddannelser afholder mundtlige interviews:

  De mundtlige interviews foregår enten over Zoom eller ved fysisk fremmøde på ét af KU's campus, hvilket afhænger af uddannelsen.

  Du finder den specifikke information om dit mundtlige interview under "Resultat fra kvote 2-prøven" på Mit KU og i den invitation, du modtager i dine beskeder på Mit KU.