Ansøgningsportalen

Hvis du vil søge ind på en kandidatuddannelse på Københavns Universitet, skal du søge gennem ansøgningsportalen. Hver kandidatuddannelses hjemmeside har et direkte link til ansøgningsportalen, hvorfra du kan logge ind og udfylde din ansøgning.

Bemærk: Ansøgninger tæt på fristen
Hvis du oplever problemer med ansøgningsportalen og du er tæt på ansøgningsfristen, så er det vigtigste at du når at indsende ansøgningen. At bilag og svar er korrekte er mindre vigtige end at du har indsendt ansøgningen. Hvis du har problemer med at indsende ansøgningen, så tag skærmbilleder af problemet der viser dato og tidspunkt, så du kan dokumentere at du forsøgte at søge inden fristen. Klik her for at læse mere.

Nedenfor finder du vejledninger til, hvordan du logger på, og hvordan du opretter en ny ansøgning i ansøgningsportalen.


Se mere om spørgsmålet om meritansøgning.

Bilag og dataudveksling

Uddannelses- og eksamensbilag fra en række danske universiteter kan overføres via ansøgningsportalen ved hjælp af funktionen dataudveksling. Det gælder både afsluttede og uafsluttede uddannelser. Kan du overføre dem via dataudveksling, behøver du ikke dokumentere din uddannelsesbaggrund yderligere, medmindre du har kurser eller fag fra en eventuelt tidligere uafsluttet kandidatuddannelse

Har du data, der ikke kan overføres via dataudveksling, fx fordi du har en bachelor fra et udenlandsk universitet, skal du i stedet uploade dokumentationen som pdf-filer i ansøgningsportalen. Se eventuelt brugervejledningen, hvis du har spørgsmål i forbindelse med dataoverførslen.

Hvilke bilag, universitet skal have med din ansøgning, ser du under 'Adgangskrav' og 'Ansøgning og optagelse' på den enkelte kandidatuddannelse.  

Følg din ansøgning

Når du har oprettet din ansøgning i ansøgningsportalen, kan du efterfølgende se status på dine ansøgninger og læse beskeder fra universitetet i forbindelse med behandling af ansøgningerne. 

Log ind og følg din ansøgning her.

Kontakt

Spørgsmål til ansøgningen, som du ikke kan finde svar på i brugervejledningen, kan du finde hjælp til i denne FAQ - hvor vi svarer på de oftest stillede spørgsmål.

Hvis du ikke kan finde svar i FAQ'en, kan du kontakte studenterservice på den kandidatuddannelse du søger. Vælg uddannelsen og se under 'Kontakt'.

Tekniske problemer - kontakt it-service:

35 32 32 32

ku-it-support@ku.dk