Systemtjek og retningslinjer for deltagelse i kvote 2

For at deltage i kvote 2 online skal du, ud over at have fået tilladelse til at deltage online, have den rette hardware og software, og du skal have en stabil internetforbindelse. 

OBS: Du må ikke bruge mobiltelefon som hotspot, da du er ikke sikret en stabil forbindelse og en ordentlig uploadhastighed.

Senest en uge før prøven vil du modtage en meddelelse på "Mit KU" med link til Kvote 2-websitet, hvor du skal downloade softwaren ITX Flex Remote og køre et tjek på din systemopsætning. Det kalder vi et systemtjek

Systemtjek – kontroller din opsætning

 ALT SKAL VIRKE


Det er dit ansvar at sikre, at dit hardware, software og din internetforbindelse er klar til, at du kan deltage online i kvote 2. Du skal kontrollere, at din opsætning af hardware er i orden ugen op til kvote 2-prøven og igen, hvis du går videre til skriftligt interview. 

Du skal følge retningslinjerne for online-deltagelse herunder. Se hvorfor det er vigtigt at overholde retningslinjerne.

Bemærk: Tekniske problemer med din opsætning eller internetforbindelse, der forhindrer dig i at gennemføre kvote 2-prøven eller det skriftlige interview til tiden vil betyde, at du mister muligheden for en studieplads i kvote 2 dette år. 

Selvom vi har testet, at ITX Flex Remote virker på de nyeste versioner af Windows og macOS, kan der være særlige indstillinger på din computer, som blokerer for fx skærmdeling, eller at ITX Flex Remote kan bruge din mikrofon.
Se her, hvis du har tekniske problemer.

Systemtjek

I ugen op til kvote 2-prøven skal du køre dit systemtjek.  Sørg for, at det er på den samme computer, som du bruger på selve dagen og med samme udstyr. 

Filmen viser, hvordan du installerer ITX Flex Remote, og hvordan du kører et systemtjek på din computer.

Vi har testet, at ITX Flex Remote (den software, som du skal downloade) virker med følgende styresystemer:

  1. Windows 10
  2. Windows 11
  3. 10.15 Catalina (Apple macOS)
  4. 11 Big Sur (Apple macOS)
  5. 12 Monterey (Apple macOS)
  6. 13 Ventura (Apple macOS)
  7. 14 Sonoma (Apple macOS)

Vi kan ikke garantere, at ITX Flex Remote virker, hvis du bruger en anden version af Windows og macOS eller et tredje styresystem.

Det skal du bruge

Hardware og webcam

1. Hardware: Computer med mikrofon og webkamera

For at deltage i Kvote 2-online skal du bruge:

  • en computer med velfungerende tastatur og mus
  • en fungerende mikrofon, der er klar til lydoptagelse
  • et fungerende webkamera, klar til videooptagelse

2. Software

For at deltage online skal du bruge softwareprogrammet ITX Flex Remote, som gør det muligt at skærmdele og optage lyd og billede.

ID-kort

3. Billedlegitimationskort

Vi er nødt til at kunne identificere dig med enten dit pas, kørekort eller opholdskort med navn, foto og fødselsdato. Sørg for at dække private oplysninger som fx de sidste fire cifre af dit cpr-nummer, når du skal vise dit kort til webkameraet.

Viser du ikke et gyldigt id-kort til webkameraet, vil din besvarelse blive betragtet som ugyldig.

Internet

4. Stabil internetforbindelse

Det er nødvendigt med en stabil internetforbindelse med en minimum uploadhastighed på 1,5 Mbps.

For at sikre den bedst mulige oplevelse, anbefaler vi dog en uploadhastighed på minimum 8,5 Mbps svarende 1 MB pr. sekund, og at du bruger et Ethernet-kabel for at sikre at forbindelsen er en stabil (OBS! Uploadhastighed er ikke det samme som downloadhastighed).

På bredbånd.dk kan du teste din internethastighed. Det er vigtigt, at du vælger en dansk vært, da du skal teste din forbindelse til en server i Danmark.  

Brug ikke mobiltelefon som hotspot.

Sådan skal du sidde

Belysning

1. God belysning i lokalet

Man skal kunne se dig tydeligt fra start til slut. Når du sætter dit system op, vil du kunne se, hvad dit webkamera deler. Sørg for, at belysningen i lokalet er god, så man kan se dig tydeligt.

Belysningen i rummet skal være lys nok til at blive betragtet som kvaliteten af dagslys. Lyskilden må ikke være bag dig. Loftbelysning er optimalt. 

En person

2. Alene i lokalet

Det er vigtigt, at du er den eneste i lokalet under hele prøven/interviewet, ligesom du skal sørge for at rydde bordet for alle genstande. Området (overflader, vægge, loft osv.) omkring dig må ikke have nogen tekster eller andet, der kan hjælpe dig eller give anledning til mistanke om snyd.

Før kvote 2-prøven/interviewet starter, skal du vise med dit webkamera, at du ikke har andre hjælpemidler end de tilladte inden for rækkevidde.


3. Webkameraet skal placeres rigtigt

Vi skal kunne se dig og dine omgivelser tydeligt, hvorfor dit webkamera skal placeres rigtigt. Sørg for med dit webkamera, at du er centreret i billedet, inden kvote 2-prøven eller interviewet går i gang. 

Dit webkamera skal være tændt fra du starter, til du slutter. Det er ikke tilladt at forlade kameravinklen, før du har modtaget din kvittering for aflevering.

Mikrofon

4. Mikrofonen skal være tændt 

Vi skal kunne høre alt, hvad du kan høre. Din mikrofon skal derfor være tændt fra start til slut, og det er ikke tilladt at mute eller slukke mikrofonen på noget tidspunkt undervejs. 

Det må du ikke – det er brud på universitetets regler

1. Ingen hovedtelefoner eller earplugs

For at kunne føre tilsyn med din kvote 2 prøve/dit interview skal vi kunne høre, hvad du hører. Du må derfor hverken bruge hovedtelefoner, earplugs eller lignende. Heller ikke til lyden fra computeren.

2. Ingen ekstra enheder eller hjælpemidler

De eneste hjælpemidler, du må bruge, er et blank stykke papir og blyant/kuglepen, som du vil blive bedt om at holde op for kameraet, før prøven/interviewet starter. 

Hold din plads så ren som muligt: læg penalhus væk, begræns snacks og drikkevarer. Lægeordineret medicin er tilladt.

Kun følgende må være åbent i din browser:

Mobiler, tablets og andre enheder skal være uden for rækkevidde, slukket eller på flytilstand. Vi anbefaler, at du har dem i et andet lokale.

Luk alle programmer, browsere og filer på din computer, der ikke hører til kvote 2-prøven/interviewet og deaktiver meddelelser fra programmer og websteder for at forhindre, at du får pop op-vinduer undervejs.

Minus tale

3. Ingen tale eller sang

Lokalet skal være så stille som muligt. Lyde som musik eller tv er ikke tilladt. Enhver snak vil blive analyseret for mistænkelig opførsel som del af vores online-tilsyn. Derfor skal du sørge for, at du er i stille omgivelser, og at du afholder dig fra at tale højt.
Forsøg derfor også at undgå, at andre kommer ind i lokalet (fx ved at hænge en seddel op uden for døren).

Toilet

4. Ingen ærinder – bliv inden for kameravinklen 

Du må ikke forlade kameravinklen under kvote 2-prøven eller interviewet. Vi anbefaler derfor, at du sørger for at gå på toilettet inden, du starter.

 

Derfor skal du følge retningslinjerne

Det er vigtigt, at du følger retningslinjerne for, hvordan du skal sidde, og hvad du skal undgå under kvote 2-prøven og det skriftlige interview. Følger du ikke retningslinjerne, er det et brud på universitetets regler.

Brud på universitetets regler kan i yderste konsekvens betyde, at vi ikke kan godtage din besvarelse, og du derfor ikke kan komme i betragtning til en studieplads i kvote 2. Det vil fx være tilfældet, hvis du ikke er alene i lokalet, hvis du søger på internettet, eller hvis du har høretelefoner på (eller har dem hængende om halsen). Er det tilfældet, kan vi ikke udelukke, at du har modtaget hjælp til at besvare din kvote 2-prøve/interview, og din besvarelse vil derfor være ugyldig.

Har du særlige behov, der bør tages højde for?

Hvis du kan dokumentere, at du har særlige behov pga. en eller flere funktionsnedsættelser, diagnoser eller handicap, har du mulighed for at søge om særlige vilkår til kvote 2-prøven. Hvis vi imødekommer din ansøgning, vil de særlige vilkår også gælde, hvis du går videre til interviewet.