Vigtigst at vide om oprettelsen af digitale ansøgninger


Før du laver en ansøgning til en kandidatuddannelse på Københavns Universitet, er der en række punkter som det er vigtigt at du er opmærksom på. Vi anbefaler derfor at du gemmer listen over disse punkter på din computer og evt. printer den ud, så du kan bruge den som huskeliste.

  • Læs din uddannelses hjemmeside grundigt igennem

Alle kandidatuddannelser har en hjemmeside (se A-Z listen), som beskriver hvilke adgangskrav der er til uddannelsen, og hvordan du skal udfylde ansøgningsskemaet. De relevante undersider er normalt Ansøgning og optagelse og Adgangskrav. Det er meget vigtigt at du læser disse sider grundigt igennem, så du ved i hvilke perioder du kan ansøge, om du har direkte adgang til uddannelsen, og hvilke bilag du skal vedhæfte. Hjemmesiden vil også give dig det relevante link til at oprette en ansøgning i portalen.

  • Vælg portalens sprog før du logger ind

Før du logger ind, skal du vælge om du vil udfylde din ansøgning på dansk eller engelsk. Øverst på siden er der links til dansk og engelsk, som ændrer din sprogindstilling. Det sprog der vælges styrer hvilket sprog portalen bliver fremvist på, og kan ikke ændres undervejs med mindre du afbryder og vender tilbage til loginsiden.

Når du udfylder ansøgningen bliver du spurgt om dit ønskede kommunikationssprog, og dit valg her afgør på hvilket sprog du vil modtage beskeder fra portalen om din ansøgning. Bemærk dog at hverken portalens sprog eller ansøgningens kommunikationssprog har noget at gøre med hvilket sprog uddannelsen undervises på.

  • Vælg den rigtige startdato

Når du skal lave din ansøgning, skal du være sikker på at du vælger den startdato du ønsker, da det i nogle perioder kan være muligt at søge enten om sommeroptag eller vinteroptag til samme uddannelse. Du kan se startdatoen for den uddannelse du søger i kolonnen "Starttidspunkt".

Læs mere om oprettelsen af en ny ansøgning her.

  • Du kan kun lave tre ansøgninger i samme periode

Før du går i gang med at lave dine ansøgninger, skal du vide at Københavns Universitet kun accepterer tre kandidatansøgninger fra samme person til samme studiestartsdato. Hvis du sender mere end tre ansøgninger ind, vil ansøgningerne efter de tre højest prioriterede ansøgninger automatisk blive annulleret.

  • Forstå dataudvekslingen

Den første side af ansøgningsskemaet giver dig mulighed for at lave dataudveksling på din ansøgning. Dataudveksling betyder at du kan indhente data om dine afsluttede eller igangværende uddannelser fra en række danske universiteter automatisk, så du ikke behøver at dokumentere din uddannelsesbaggrund ved at uploade dokumenter som bilag.

Hvis dataudvekslingen ikke går igennem, eller hvis dit universitet ikke fremgår af listen, betyder det ikke at du ikke kan indsende ansøgningen eller at ansøgningen bliver ugyldig. Det betyder bare at du så skal uploade den relevante dokumentation for dine uddannelser (eksamensbeviser osv.) manuelt.

Dataudvekslingen forudsætter at portalen kan oprette forbindelse til det valgte universitets studieadministrative database, og derfor kan der opstå forbindelsesfejl. Hvis der ikke kan opnås forbindelse, så kan du med fordel gemme din ansøgning som kladde og prøve igen et par timer senere.

Læs mere om dataudvekslingen her.

  • Sørg for at du kan modtage beskeder fra portalen

Når du har indsendt en ansøgning, er det første der sker at du modtager en kvitteringsbesked. Denne besked ligger i PDF format inde i selve portalen, og når den er leveret modtager du en mail til din registrerede mailadresse om at du har modtaget en ny besked. Mailens afsender er no-reply@umit.dk, og det er vigtigt at du kontrollerer at du har modtaget den, og at afsenderen er sat som betroet, så den ikke identificeres som uønsket post.

Senere beskeder om din ansøgning, inkl. afgørelsen, vil blive sendt på samme måde. Hvis du ikke modtager notifikation per mail, vil du selv skulle logge ind i portalen uden påmindelse for at kontrollere om du har modtaget nye beskeder. Dette kan være problematisk fordi du kan risikere at blive bedt om at opdatere din ansøgning med yderligere information, og at du skal gøre dette inden en bestemt dato. Derfor er det vigtigt at du kan modtage notifikation om beskeder fra portalen.

Læs mere om kommunikation fra portalen her.


Tilbage til menusiden