Start din ansøgning


Før du starter din ansøgning, er det vigtigt at du er opmærksom på, at kravene til din ansøgning vil variere fra uddannelse til uddannelse, og for de forskellige uddannelsestyper. To forskellige uddannelser vil kræve forskellige former for dokumentation, og en ansøgning om studieskift har andre krav end en ansøgning til en kandidatuddannelse.

Det er derfor vigtigt at du starter med at sætte dig ind i adgangskrav og dokumentationskrav for din uddannelse og type, ved at læse uddannelsens vejledningssider grundigt igennem. Find din uddannelses vejledningssider gennem listen over KU's kandidatuddannelser.

Ansøgningsbegrænsning for kandidatuddannelser

Vær opmærksom på, at du kun kan søge ind på maksimalt tre kandidatuddannelser på KU til samme studiestartsdato. Ansøgninger ud over de tre første vil blive annulleret.

Login til portalen

Ansøgningsportalen kan enten tilgås via et direkte link til en uddannelse, eller gennem den åbne ansøgningsportal. Om din uddannelse bruger direkte links eller ej varierer fra uddannelse til uddannelse.

Når du skal logge ind, kan du enten genbruge dit login til et dansk universitet, bruge dit NemID, eller oprette dig selv som ny bruger.

Direkte links

Når du har logget på portalen gennem et direkte link, kommer du til en side hvor den uddannelse du vil søge allerede er blevet valgt fra listen over tilgængelige uddannelser. Dit navn, CPR og mailadresse vil stå øverst på siden. For at komme videre klikker du på knappen ”Videre til oprettelse af ansøgning”.

Åbne links

Hvis du har fulgt et åbent link, kommer du til din personlige startside i den digitale ansøgningsportal uden at en uddannelse er blevet valgt på forhånd. Du starter på et faneblad kaldet ”Se status på ansøgninger”, der viser de ansøgninger du tidligere har oprettet. Hvis du ikke har lavet en ansøgning før, er denne side tom.

Oprettelse af en ny ansøgning

For at oprette en ny ansøgning, skal du klikke på fanebladet Opret ansøgning. Dit navn, CPR og mailadresse vil stå øverst på siden. Under overskriften ”Vælg uddannelsessted og uddannelse” vælger du det universitet som du vil søge ind på (typisk Københavns Universitet), og derefter uddannelsestype (typisk Kandidatuddannelse, Studieskift/Overflytning eller Genindskrivning), og klikker ”Søg”. Derefter vælger du den kandidatuddannelse du vil søge ind på, og klikker på knappen ”Videre til oprettelse af ansøgning”.

Fremsøgning og valg af uddannelse

Ud over at finde den korrekte uddannelse ud fra navnet, er det vigtigt at kontrollere og vælge det rigtige starttidspunkt, da der kan være perioder hvor der er åbent for ansøgninger til både septemberoptag og februaroptag på samme tid.

Bemærk at du kan sortere listen over uddannelser alfabetisk ved at klikke på de små pile yderst til højre i kolonnens overskrift, som dukker op når du stiller musen i kolonneoverskriften som vist ovenfor.

Hvis du vil søge en bestemt uddannelse frem, skal du ikke bruge felterne "Uddannelsesnavn" eller "Studiestart". Du skal i stedet søge den fulde liste frem, og derefter taste det søgeord du vil søge på ind i den firkantede boks, der er over kolonnen "Uddannelsesnavn", og sætte *stjerner* omkring. Skriv f.eks. *økonomi* hvis du vil søge på kandidatuddannelsen i økonomi. Tryk derefter på Enter/Retur for at starte søgningen. Fjern teksten og tryk på Enter igen for at få den fulde liste tilbage.

Nationalitet og opholdstilladelse

Fordi den information universitetet har brug for varierer afhængig af hvilket land du kommer fra og din status i Danmark, vil der være et indledende spørgsmål om nationalitet før du kommer til selve ansøgningsskemaet. Normalt vil din nationalitet allerede været blevet overført fra din brugerprofil, men hvis den ikke er, skal du angive den her.

Hvis din nationalitet ikke er dansk, vil du kunne sætte et hak i checkboksen hvis du har en permanent opholdstilladelse i Danmark. Hvis du sætter dette hak, vil du senere have mulighed for at uploade en kopi af din opholdstilladelse.


Tilbage til forrige side          Op til menusiden          Videre til næste side