Hvorfor læse film- og medievidenskab?

På film- og medievidenskab arbejder du med medier som film, tv, nyhedsmedier, sociale medier og mobile medier. Du får kendskab til film- og mediehistorien, til teorier om medier, kultur og kommunikation, og du lærer at analysere medieproduktioner og mediebrug.

Hvad kan jeg blive? 

Du kan bl.a. komme til at arbejde i tv-, film- og mediebranchen eller som kommunikationsmedarbejder, projektleder eller underviser. Nogle kandidater vælger at blive selvstændige og arbejde med rådgivning og medieproduktion.

Adgangskrav og optagelse

 

 

 

 

Undervisning og opbygning

Universitetsuddannelser er opbygget af fagelementer og måles i såkaldte ECTS-point. Et års studier svarer til 60 ECTS-point. Bacheloruddannelsen i film- og medievidenskab består af 9 fagelementer, som hver især tæller 15 ECTS-point.

1. år

1. semester
2. semester

Introduktion til film- og medievidenskab

(15 ECTS) 

Kvalitative og kvantitative metoder i film- og medievidenskaben

(15 ECTS)

Film- og mediehistorie

(15 ECTS)

Fiktionsteori og analyse

(15 ECTS)

2. år

3. semester 4. semester

Mediesystemer og film- og mediebrancher

(15 ECTS)

Reception og brug af film og medier

(15 ECTS)

Medieproduktion og formidling

(15 ECTS)

Faktateori og -analyse

(15 ECTS)

3. år

5. semester 6. semester

Tilvalg (15 ECTS)

Tilvalg (15 ECTS)

Tilvalg (15 ECTS)

Bachelorprojekt  (15 ECTS)

Undervisningen på film- og medievidenskab

Du har i gennemsnit 12 timers undervisning om ugen. Undervisningen er en kombination af holdopdelte seminarer og øvelser i mindre grupper. På 1. semester følger man også en forelæsningsrække for hele årgangen, der tæller omkring 70 studerende,. I forbindelse med faget film- og mediehistorie bruger man noget tid på at se film ved fælles visninger. Film- og medievidenskab er en teoretisk og analytisk uddannelse. I løbet af uddannelsen prøver man dog selv kræfter med arbejdet med forskellige mediegenrer ved at producere mindre audiovisuelle produktioner.

 

 

Er uddannelsen noget for mig?

Prøv et uddannelsestjek og bliv klogere på, om du er klar til at læse bacheloruddannelsen i film- og medievidenskab. Du kommer igennem 11 spørgsmål om uddannelsen.  Husk, at uddannelsestjekket er vejledende – der er ingen rigtige eller forkerte svar.

Karrieremuligheder

Film- og medievidenskab er en tværfaglig uddannelse, der omfatter både humanistiske og samfundsvidenskabelige  tilgange.

Du arbejder tværmedialt på studiet, og undervisningen dækker film, tv og sociale netværksmedier såvelsom radio og trykte medier, men med et hovedfokus på de audiovisuelle medier

FAQ Karrieremuligheder

 

På bacheloruddannelsen i film- og medievidenskab opnår du grundlæggende færdigheder i at analysere film og medier og deres påvirkning af kultur og samfund. Analyseobjekterne spænder vidt fra spillefilm og tv-serier til journalistik, dokumentarfilm, sociale medier og underholdning som eksempelvis reality-tv.

Du vil også lære at bruge kvalitative og kvantitative metoder til analyse af forskellige typer medieorganisationer og brugergrupper. Og du vil beskæftige dig med filmens og mediernes historiske udvikling og samspillet mellem medier, kultur og samfund, nationalt såvel som internationalt

Igennem uddannelsen vil du få praktisk erfaring med at tilrettelægge og producere kortere videoproduktioner inden for fiktion og fakta samt opbygge og teste hjemmesider på baggrund af teorier om audiovisuelle og andre mediers genrer, værker og æstetik samt målgruppeanalyser.

Læs om forskningen i film- og medievidenskab.

 

 

 

 

Kandidatgraden i film- og medievidenskab giver en række forskellige jobmuligheder.Du kan bl.a. finde beskæftigelse i tv-, film- og mediebranchen eller som kommunikationsmedarbejder, projektleder eller underviser. En del kandidater vælger at blive selvstændige og arbejde med rådgivning og produktion ift. medieproduktion.

Eksempler på virksomheder, der har ansat kandidater fra film- og medievidenskab

 • Aller
 • Det Danske Filminstitut
 • Disney
 • DR
 • Folketingets Administration
 • HBO Nordic
 • Human to Business
 • Køge Kommune
 • Nordisk Film
 • TDC
 • TV2 

 

 

Studieliv

Uddannelsen i film- og medievidenskab er en del af Institut for Kommunikation (KOMM). Faglig inspiration, socialt samvær og engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. På instituttet er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen.

Instituttet huser en studentercafé og her mødes studerende til fredagsbar, fester, et spil bordfodbold, en kop kaffe eller en øl. Caféen drives af frivillige studerende, og vil du være med, så meld dig ind i instituttets festudvalg.

Desuden udgiver instituttets studerende en række studenterblade; de film- og mediestuderende udgiver Ordet som print- og onlinemagasin. Hvert år afholdes de berømte HUGO Awards for de studerendes filmproduktioner; showet har været en tradition siden 1990.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter.

Uniradioen

Uniradioen har siden 1986 været en platform for studerende, som gerne vil eksperimentere med at lave original live-radio og producere podcasts. Udover de ugentlige sendinger dækker Uniradioen f.eks. diverse danske musikfestivaler. På Uniradioen får du mulighed for at styrke din faglighed og udvikle dine evner inden for at lave radio. Der er plads til alle og plads til at fejle, og så er Uniradioen ikke mindst en forening med masser af grin og gode venskaber.

Studielivet på KU

Hvordan er studielivet på resten af Københavns Universitet? Se film om, hvad der sker på universitetet, når du ikke har undervisning. Du kan læse om, hvor du kan bo, få info om SU, studiejob, studierabatter osv.

Den første tid på uddannelsen

Hvornår skal jeg starte, og hvordan kommer jeg godt i gang med studiet?

Se Søndre Campus

Undervisningen på film- og medievidenskab foregår på Det Humanistiske Fakultet, som ligger på Islands Brygge på Amager. Fakultetet har omkring 8.500 studerende på over 70 bachelor- og kandidatuddannelser og et stort antal tilvalgsprogrammer og kurser inden for efter- og videreuddannelse. Få en rundvisning her:

Mød de studerende

Hvis man føler, at det hele er lidt presset, så er vi gode til at hjælpe hinanden. Det kan fx være, hvordan man kan lave en opgave. Så jeg synes ikke, at studiet er konkurrencepræget.

Kathrine, studerende på film- og medievidenskab, fra KU Studieliv podcasten
Kathrine KU podcast

Besøg os

Her kan du læse om de forskellige muligheder for at besøge uddannelsen i film- og medievidenskab.

Kontakt vejledningen

Du kan få flere oplysninger om studiet ved at henvende dig til vores vejledere:

Spørgsmål om ansøgning og optagelse

Har du spørgsmål til:

 • optagelse i kvote 1 eller kvote 2
 • ansøgningsprocedurer
 • adgangskrav
 • studievalg eller studietvivl
 • særlig støtte (SPS)

Spørgsmål om uddannelsen

Overvejer du at læse på bacheloruddannelsen i film- og medievidenskab, kan du kontakte studievejledningen på Institut for Kommunikation på Det Humanistiske Fakultet. Her besvarer vi spørgsmål om uddannelsens faglige indhold, opbygning, studieplanlægning, muligheder undervejs i uddannelsen m.m.

Vi har åbent både for telefonisk og personlig henvendelse, ligesom du kan skrive til os.

Her ligger uddannelsen

Det Humanistiske Fakultet, Søndre Campus, Karen Blixens vej 8, 2300 København S


Vis større kort

Lignende uddannelser