Interview med Helle og Tine

Helle og Tine fortæller om deres udvekslingsophold på University of Queensland i Brisbane, Australien.

Helle og trine

Hvorfor valgte I at tage til Australien?
Vi er to piger, der begge studerer fysik, og valgte at tage på udveksling sammen til University of Queensland i Brisbane, Australien. Det var en vildt fed oplevelse, som kun kan anbefales! Da vi skulle ansøge om udvekslingsophold, ville vi begge til et engelsktalende land, og så lød Australien nyt og spændende. Rent socialt gør det ikke en stor forskel, om man kender nogen på forhånd, da det er utrolig nemt at møde andre studerende, men fagligt var det fedt at have en, man arbejdede godt sammen med.

Hvad er den bedste oplevelse, I har haft?
Den bedste oplevelse ved opholdet var at prøve at leve og have en hverdag i et andet land. Vi boede i et sharehouse med en masse andre studerende, hvor man kom utrolig tæt på hinanden, og der altid skete noget spændende. Semesteret sluttede allerede i november, så vi havde også to måneder med rejser og sommer i Australien, før vi skulle tilbage til Danmark. Helt fantastisk mulighed!

Hvad har været den mest udfordrende oplevelse?
Det mest udfordrende ved opholdet var nok uvisheden lige inden afrejse fra Danmark. Man skulle pludselig sige farvel til familie og venner, samtidig med vi hverken havde fundet et sted at bo i Brisbane, eller vidste hvad vi skulle have af fag. De fleste ting faldt dog hurtigt på plads, så snart vi var kommet afsted, og viste sig slet ikke at være et problem. Vi fik udfordret studieadministrationen på universitetet, da vi gerne ville have et fag, der ikke var godkendt til bachelorstuderende, men efter en masse mails og en god portion stædighed fik vi endelig lov.