Miljøvidenskab

Specialiseringen i miljøvidenskab har fokus på miljø, kemi, økologi og løsninger til bæredygtighed i produktion.

Nogle af de spørgsmål, du beskæftiger dig med, hvis du vælger specialiseringen i miljøvidenskab er: Hvilke samspil og mekanismer er involveret i stofbalancer og -cykler og hvordan påvirkes de vores dyrkningsmetoder på lokalt og globalt niveau? Hvilke livsprocesser er der på det biokemiske niveau, herunder reaktionstyper og metabolitter? Og hvordan vurderer og afbalancerer man miljøpåvirkningen af jordbrugsproduktion og arealforvaltning i det åbne land?

Du vil desuden få indsigt i de vigtigste plante- og dyresamfund, som er knyttet til kultur- og naturarealer. Derudover vil du få viden om mikrobiologi, uorganiske og organiske stoffers biogeokemi, miljøkemi og økotoksikologi.

Både på andet og tredje år er der valgfrie fag, som gør, at du kan sammensætte en unik faglig profil. Tredje år – og hele din bacheloruddannelse – afsluttes med et bachelorprojekt i et selvvalgt emne.

Hvis du interesserer dig for, hvilke mekanismer og processer der er på spil i miljøet, og hvis du samtidig vil beskæftige dig med forvaltning af naturarealer, så vil specialiseringen i miljøvidenskab være noget for dig.

Uddannelsen med specialiseringen i miljøvidenskab ser sådan ud: 

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1. år Naturressourcer og økologi Indledende økonomi Dyrs og planters diversitet
Matematik og databehandling Naturressourcers kemi 1 Naturressourcer: Forvaltning og økonomi Jord, vand og planter
2. år Eksperimentelle jordbundsundersøgelser Cellebiologi Mikrobiologi
Naturressourcers organiske kemi Miljøkemi i biologiske systemer Biokemi for naturressourcer
3. år Fagets videnskabsteori Bachelorprojekt
Statistisk dataanalyse 1

 

     Obligatorisk kursus
     Begrænset valgfrit kursus
     Valgfrit kursus

 

Begrænset valgfrie kurser

Du skal vælge mindst tre begrænset valgfrie kurser fra listen herunder. Klik på kursusnavnet for at se en nærmere beskrivelse af kursets indhold.