Karrieremuligheder

Dennis er kandidat i datalogi fra Københavns Universitet og arbejder hos IBM.

Bacheloruddannelsen i datalogi giver dig solide teoretiske og praktiske kompetencer indenfor IT, som er eftertragtede i mange forskellige brancher.

Du kan gå i forskellige retninger på uddannelsen ved at vælge specialisering og valgfrie kurser. Som færdiguddannet har du rig mulighed for både at læse videre på en kandidatuddannelse eller gå direkte ud i arbejde.

Kickstart kursus i programmering

Har du aldrig prøvet at programmere før, kan du tilmelde dig et to-ugers kursus, inden du starter på uddannelsen. Her lærer du bl.a. at skrive programmer, bruge en teksteditor og arbejde med data.
Læs mere om kurset under Studiestart på datalogi

Som datalog får du kompetencer indenfor softwareudvikling, algoritmer, computersystemers opbygning, interaktionsdesign og relevant matematik.

Som færdiguddannet bachelor i datalogi kan du:

  • løse teoretiske og praktiske problemer på baggrund af en stærk datalogisk faglig ballast og erfaring.
  • udvikle avanceret software inden for alle anvendelsesområder – fra robotter og computerspil til udvikling af nye programmeringssprog eller metoder til programudvikling. Du har lært alle aspekter af processen, fra idé og behovsanalyse til design, implementering og afprøvning.

Efter dit første studieår skal du vælge en specialisering, som giver dig yderligere kompetencer:

Den generelle profil lærer dig om informationssystemer og programmeringssprog. På specialiseringen i data science får du kompetencer i machine learning og statistisk databehandling. Den gymnasierettede specialisering giver dig didaktiske kompetencer samt et sidefag, der er et andet gymnasiefag. 

Læs mere om uddannelsens opbygning, undervisning og specialiseringer >>

 

Med bacheloruddannelsen i datalogi er det oplagt, at du læser videre på en 2-årig kandidatuddannelse eller en 4-årig erhvervskandidatuddannelse. På Københavns Universitet har du mulighed for at søge ind på nedenstående kandidatuddannelser. Alle kandidatuddannelserne er engelsksprogede:

Der er også mulighed for at fortsætte på kandidatuddannelser på andre universiteter i Danmark eller i udlandet.

Se hvilke kandidater på KU, denne uddannelse er forhåndsgodkendt til at give adgang

 

Dataloger har altid haft høje lønninger og lav arbejdsløshed. Med en bacheloruddannelse i datalogi bliver du efterspurgt i det private erhvervsliv, fordi du har de fundamentale kompetencer, der er behov for. Det kan være som programmør eller udvikler i højteknologiske virksomheder, i spil- og underholdningsbranchen, i finansvirksomheder, i medicinalindustrien eller i konsulentbranchen.

Du kan også få ansættelse i den offentlige sektor, hvor du kan arbejde med bl.a. IT-sikkerhed, dataanalyse og -visualisering, sundhedsteknologi og finans-IT.

Du kan desuden blive forsker, underviser eller starte egen virksomhed.

 

Ja, det kan du.

Efter endt kandidatuddannelse kan du fortsætte med en ph.d.-uddannelse, der leder mod stillinger inden for forskning og uddannelse på universiteter eller forskningscentre.