Hvorfor læse matematik-økonomi? 

Matematik-økonomistudiet giver dig forudsætningerne til at forstå økonomiske modeller og deres matematiske grundlag. Kompetencer der er brug for, både i det private erhvervsliv og i den offentlige sektor. Uddannelsen giver dig en teoretisk og praktisk indsigt i matematik, statistik, sandsynlighedsregning og ikke mindst økonomi.

Hvad kan jeg blive med matematik-økonomi? 

Med en uddannelsen i matematik-økonomi kombinerer Du kvantitative og analytiske færdigheder, hvilket gør dig velegnet til roller, der kræver dybdegående forståelse af økonomiske processer samt evnen til at løse komplekse problemer ved hjælp af matematik og statistik.

Adgangskrav og optagelse

 

 

 

 

Undervisning og opbygning

På bacheloruddannelsen i matematik-økonomi bliver du primært undervist på tre forskellige måder:

 • Forelæsninger i auditorier med dine medstuderende, hvor en underviser gennemgår nyt stof.
 • Regneøvelser, som du skal bruge til gennemgang af stof og regning eller gennemgang af teoretiske opgaver. Dette fungerer meget som den undervisning, du kender fra gymnasiet med 15-30 studerende og en underviser i et mindre lokale.
 • Computerøvelser, hvor du afprøver teorien ved hjælp af computerprogrammer.

 

Opbygning

Allerede på første studieår kommer du til at arbejde med matematik, statistik og økonomi, som bliver introduceret sideløbende. Sammenhængen mellem disse fag er central for hele uddannelsen. Matematikken og statistikken er derfor en integreret del af gennemgangen af økonomifag som fx makroøkonomi, mikroøkonomi og finansiering. Senere i uddannelsen fokuserer du på fagområder som finansiering, økonometri og operationsanalyse. 

Som en del af uddannelsen har du to helt valgfrie kurser, hvor du kan læse andre fag, lave et virksomhedsprojekt eller at læse i udlandet.

Få svar på ofte stillede spørgsmål om hverdagen på studiet her >>

 

Uddannelsen i matematik-økonomi ser sådan ud. Klik på kursusnavnet for at se en nærmere beskrivelse af kursets indhold:

Udlandsophold eller virksomhedsprojekt

Har du lyst til at rejse, opleve en fremmed kultur, møde nye mennesker, få en anden faglig tilgang til dit studie samt forbedre dine sprogkundskaber? Eller kunne du tænke dig at anvende teorier og metoder i praksis i en erhvervsmæssig sammenhæng, mens du opbygger forståelse for hverdagen på en arbejdsplads og samarbejdet med andre faggrupper? Så er et udlandsophold eller en virksomhedspraktik måske noget for dig.

Studieordninger

Er uddannelsen noget for mig?

Prøv et uddannelsestjek og bliv klogere på, om du er klar til at læse bacheloruddannelsen i matematik-økonomi. Du kommer igennem 10 spørgsmål om uddannelsen.  Husk, at uddannelsestjekket er vejledende – der er ingen rigtige eller forkerte svar.

Karrieremuligheder

Matematik-økonomistudiet giver dig forudsætningerne til at forstå økonomiske modeller og deres matematiske grundlag – det er kompetencer, der er brug for i samfundet. Både i det private erhvervsliv og i den offentlige sektor venter stadig flere spændende og komplicerede opgaver på at blive løst af dig. 

I forhold til andre økonomistudier lægger matematik-økonomiuddannelsen meget vægt på matematisk og statistisk teori og mindre vægt på samfundsbeskrivelse og økonomisk historie. Det adskiller dig som matematik-økonomistuderende og giver dig en stærk profil efter uddannelsen.

FAQ Karrieremuligheder

 

På bacheloruddannelsen i matematik-økonomi får du kompetencer til at:

 • løse komplekse økonomiske problemer med en matematisk og statistisk tilgang.
 • bruge konkrete metoder til løsning af økonomiske problemer.
 • formidle og kommunikere komplekse spørgsmål i en matematisk ramme.
 • tage komplekse økonomiske og matematiske problemstillinger og dele dem op i lettere tilgængelige delproblemer.

Uddannelsen giver dig en teoretisk og praktisk indsigt i matematik, statistik og sandsynlighedsregning. Med en uddannelse i matematik-økonomi får du redskaber til at løse statistiske og økonomiske problemer i den virkelige verden.

Se alle kompetencerne under Undervisning og opbygning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det kan du blive som kandidat i matematik-økonomi - Nina

Nina er kandidat i matematik-økonomi fra Københavns Universitet og er erhvervs-ph.d-studerende hos Dong Energy.

Studieliv

De matematiske studier er kendt som nogle af København Universitets mest sociale studier, og det er ikke uden grund! Hver studieretning har sine faglige foreninger, idrætsforeninger og traditioner.

Det bliver til en lang stribe arrangementer, store som små, som handler om at mødes på tværs af årgange og sommetider sammen med resten af MATH (Institut for Matematiske Fag).

 Læs interviews med studerende fra matematik-økonomi >>

Her er nogle af de muligheder, studielivet byder på

 

Skattejagten er en af de nyere traditioner på de matematiske fag, som har slået igennem med stor succes. Her møder du en masse af dine medstuderende på tværs af alle årgangene til en dag med leg rundt i København. I får udleveret en liste med poster - nogle mere seriøse end andre - og så gælder det ellers om at udføre flest, inden tiden er gået. Skattejagten bliver afholdt i løbet af efteråret.

 

 

Matematikrevyen er med god tilnærmelse årets største begivenhed på MATH. Her samles en gruppe studerende på tværs af årgange og studier for at sammensætte en forestilling til stor glæde for instituttets øvrige ansatte og studerende. Revyen finder typisk sted omkring d. 1. december.

 

 

I begyndelsen af det nye år, vender vi næsen sydpå mod snedækkede bakker og står på ski. Nybegynderne hygger sig sammen på skiskolen, mens de mere garvede racer rundt andre steder i terrænet - kort sagt, alle kan være med. Når mørket falder på, samles vi til hygge, afterski, pubcrawl og andre spas og løjer. En tur for alle, der har lyst til at fjolle rundt på bakkerne og i byen - ta’ med!

 

 

Det er skam ikke kun i studiestarten, at vi på matematik-økonomi ynder at klæde os i nogle uvante dragter. Det gør vi gerne ved enhver given lejlighed. Derfor har vi selvfølgelig også vores egen fastelavnsfest, hvor bedste udklædning præmieres. Så klæd dig i dit mest opfindsomme skryd, trop op og vær med til at hygge, grine og slå katten af tønden.

 

 

Årets smukkeste fest! Gallafesten, der foregår i sydenden af Vandrehallen, er for alle på MATH - fra den spæde rus til den kløgtige professor. Vi hjælpes altså fra alle tre fagmiljøer om at arrangere dette brag af en fest med mange deltagere fra alle retninger og årgange. Der vil være en lækker 3-retters menu, masser af sjov og selvfølgelig adskillige omgange Les Lanciers. Så stryg skjorten, find kjolen frem og kom glad! Gallafesten kommer sandsynligvis til at ligge i blok 4.

 

 

Med jævne mellemrum arrangeres seminarer, hvor enten ansatte eller gæsteforelæsere over et par timer fortæller om et mere avanceret emne. Typisk relaterer dette sig til deres forskning. Et studenterkollokvium er på samme måde et fagligt forum, hvor ældre studerende fortæller om emner, der interesserer dem. Den faglige tilgængelighed af kollokvierne svinger meget. Kollokvier og seminarer bliver slået op rundt omkring på HCØ. Virksomhedsbesøg arrangeres af de faglige foreninger eller af alumneforeningen GamMa.

 

En studiestart for alle

Inden undervisningen starter, holder vi en studiestart i august for dig og dine nye medstuderende. Her står et hold af tutorer, der allerede går på din uddannelse, klar til at tage godt imod jer. Tutorerne har planlagt en række sociale og lærerige aktiviteter for alle, så du får en tryg og god start på din nye uddannelse.

Få indblik i, hvad der sker i din første tid på studiet – og hvornår du skal sætte kryds i kalenderen.

Mød de studerende

Det, der særligt adskiller Matematik-økonomi er, at du virkelig forstår den matematik og de statistiske metoder, du bruger, fordi du har lært det helt fra bunden.

Frederik, studerende på matematik-økonomi, fra KU Studieliv podcasten
Frederik matematik-økonomi podcast

Besøg os

Du har flere muligheder for at besøge os på matematik-økonomi. Her kan du få en forsmag på uddannelsen og studiemiljøet.

Åbent hus

Kom helt tæt på studiemiljøet, når vi inviterer til Åbent Hus i uge 9. Ved Åbent Hus kan du høre oplæg og få en snak med studievejledere om indholdet på uddannelsen, studievalg, studieformer, udlandsophold, fremtidige beskæftigelsesmuligheder, optagelsesregler osv.

 

 

Onsdag den 28. februar 2024 kl. 13:00-18:00 på

Nørre Campus
Universitetsparken 5
2100 København Ø

Find vej til Nørre Campus

Fredag den 1. marts 2024 kl. 13:00-18:00 på

Frederiksberg Campus
Thorvaldsensvej 40
1851 Frederiksberg C.

Find vej til Frederiksberg Campus

Skovskolen i Nødebo holder åbent hus bla. på uddannelserne Have- og parkingeniør, Urban Landskabsingeniør og Natur- og kulturformidler

Torsdag den 29. februar 2024

Skovskolen
Nødebovej 77A
Nødebo
3480 Fredensborg

 

 

Til Åbent Hus kunne du møde Sara, som læser matematik-økonomi. I videoen fortæller hun om uddannelsen.

Bliv studerende for en dag

Oplev en dag i livet som biologistuderende, inden du beslutter dig for, om det er noget for dig. Du kan opleve studiemiljøet, snuse til det faglige, tjekke kantinen ud og spørge nuværende studerende om alt mellem himmel og jord - næsten!

Studiepraktik

Studiepraktik er en unik mulighed for at møde og stille spørgsmål til både studerende og undervisere på fakultetet om fx studier og fritid, karrieremuligheder, mulighed for praktik- og udlandsophold m.m.

Kontakt vejledningen

Du kan få flere oplysninger om studiet ved at henvende dig til vores vejledere:

Spørgsmål om ansøgning og optagelse

Har du spørgsmål til:

 • optagelse i kvote 1 eller kvote 2
 • ansøgningsprocedurer
 • adgangskrav
 • studievalg eller studietvivl
 • særlig støtte (SPS)

Spørgsmål om uddannelsen

Har du spørgsmål til:

 • uddannelsens undervisning og opbygning
 • studiemiljø
 • karrieremuligheder

Her ligger uddannelsen

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE), Nørre Campus, Universitetsparken 5, 2100 København Ø


Vis større kort

Spørgsmål og svar om studiet

Du vil opleve, at der er en række forskelle fra at være elev på en ungdomsuddannelse til at være bachelorstuderende på universitetet. Som studerende har du mere frihed – og også et større ansvar for selv at sætte kursen for din uddannelse.

Herunder kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, som kommende studerende ofte spørger om.

 

Studieåret er delt op i blokke:

 • Blok 1 og 2 i efteråret fra starten af september til slutningen af januar
 • Blok 3 og 4 i foråret fra starten af februar til slutningen af juni

Ud over de 4 blokke i foråret og efteråret er det også muligt at tage kurser i sommerferien (blok 5).

 

 

Hver blok består af ca. 8 ugers undervisning, en eksamensuge og en mellemuge. Du vil altså have kortere kurser og gå til eksamen oftere, end du er vant til fra din ungdomsuddannelse.

Det sker i undervisningsugerne

I undervisningsugerne har du skemalagt undervisning sammen med dine medstuderende. 

Det sker i eksamensugen

I eksamensugen har du eksamener. Afhængigt af hvornår på ugen dine eksamener ligger, skal du både bruge ugen til at

 • forberede dig til eksamen
 • deltage i eksamen.

Det sker i mellemugen

Mellemugen er skemafri. Det betyder, at der ikke er planlagt undervisning.

Du kan bruge ugen på at

 • gå til reeksamen, hvis der er et tidligere kursus, du ikke har bestået
 • forberede dig til dine næste kurser
 • deltage i studierelevante arrangementer, hvis du har tid og lyst
 • holde helt fri fra studiet og lade op til endnu en blok.

 

Studieårets opbygning i blokke betyder, at du får nyt skema op til 4 gange om året. Det skal de fleste nye studerende lige vænne sig til.

Dit skema ændrer sig fra blok til blok og er afhængig af, hvilken slags undervisning der er på dine kurser.

 

 

Alle kurser har en skemagruppe, alt efter hvilket tidsrum undervisningen ligger i. Ud fra skemagruppen kan du se, hvornår på ugen din undervisning kommer til at ligge.

På den måde kan du planlægge dine fritidsaktiviteter og evt. studiejob i god tid, før du får dit endelige skema.

Find skemagrupperne for de enkelte kurser ved at klikke på kursustitlerne under Undervisning og opbygning. Du finder skemagruppen til højre på kursets side.

Sådan er skemagrupperne fordelt

Undervisningsugen er opdelt i skemagruppe A, B, C og D.

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag
Kl. 8-10 B A C A B
Kl. 10-12
Kl. 12-13
Kl. 13-15 C B D
Kl. 15-17
Kl. 17-18

Eksempel: Har du et kursus der ligger i skemagruppe B, er undervisningen placeret inden for følgende tidspunkter:

 • Mandag kl. 8.00-12.00
 • Tirsdag kl. 13.00-18.00
 • Fredag kl. 8.00-13.00

Cirka en uge før du starter på uddannelsen, kan du se hvornår og hvor forelæsninger og øvelser er placeret. Du kan se dit skema på kunet.ku.dk eller i appen MyUCPH. Begge steder skal du bruge dit KU-login, som du modtager, inden du starter på uddannelsen.

 

 

 

 

 

Undervisningsformen er forskellig fra kursus til kursus. Noget undervisning har en anderledes form end den, du kender fra din ungdomsuddannelse.

Undervisningen veksler mellem

 • forelæsninger i et stort auditorium sammen med mange andre studerende
 • regn-selv tid/studiecafé, hvor du løser opgaver i grupper eller individuelt og kan stille spørgsmål
 • undervisning på mindre øvelseshold, lidt ligesom klasseundervisning på en ungdomsuddannelse

Læs om undervisningsformen på de enkelte kurser ved at klikke på kursustitlerne under Undervisning og opbygning.

Det er dit ansvar at deltage i undervisningen

På universitetet bliver der generelt ikke registreret fravær. På de fleste kurser er det dit eget ansvar at dukke op til undervisningen.

På nogle kurser er der dog krav til, at du skal deltage i fx 80% af undervisningen.

 

 

 

 

Det er forskelligt fra kursus til kursus, hvordan du får brug for at forberede dig for at være klædt bedst på til undervisningen.

Din forberedelse kan fx bestå i, at du

 • skriver opgaver
 • regner øvelser
 • løser tidligere eksamenssæt
 • læser undervisningsmateriale
 • forbereder fremlæggelser til mundtlig eksamen

Du får anbefalinger til, hvordan du kan forberede dig

Det er op til dig selv at beslutte, hvor meget du læser og forbereder dig til undervisningen. Der er altså ikke lektier på samme måde, som du kender det fra din ungdomsuddannelse.

Du får dog typisk en liste over litteratur og øvelser, der bliver gennemgået i løbet af hvert kursus. Se listen som et forslag til, hvad du kan læse og øve dig på.

På nogle kurser er der krav til, at du fx består et antal afleveringsopgaver i løbet af kurset for at kunne gå til eksamen.

 

 

Mængden af gruppearbejde varierer fra kursus til kursus. På nogle kurser er der meget gruppearbejde som en del af undervisningen, mens du på andre kurser skal arbejde individuelt.

Det er beskrevet i kursusbeskrivelsen, hvis gruppearbejde en del af undervisningsformen. Læs om undervisningsformen på de enkelte kurser ved at klikke på kursustitlerne under Undervisning og opbygning.

Vær med i en studiegruppe

Alle studerende bliver inddelt i studiegrupper, når de begynder på uddannelsen. På den måde har du nogen at sparre med fagligt og socialt fra starten. Du kan senere i uddannelsen også vælge at arbejde sammen med andre eller alene. Langt de fleste studerende vælger at fortsætte i en studiegruppe det meste af studietiden.

I din studiegruppe kan du

 • forberede dig til undervisningen
 • vende din tvivl om det faglige stof
 • samarbejde omkring opgaver på studiet.

Men din studiegruppe giver dig ikke kun sparring omkring det faglige. Den giver dig også et socialt tilhørsforhold og en masse vigtige erfaringer og nye redskaber, som du får brug for – både i dit studieliv og i dit kommende arbejdsliv.

 

Du kommer til at læse mange forskellige typer tekster i løbet af uddannelsen. Det kan både være kortere og længere tekster, fx artikler fra videnskabelige tidsskrifter og tekster fra lærebøger.

Noget læsestof vil være

 • svært, fordi det er helt nyt for dig
 • lettere, fordi det bygger videre på det faglige stof, du kender fra din ungdomsuddannelse.

Du vænner dig til det engelske

Selvom bacheloruddannelsen er dansksproget, kommer du til at møde tekster på både dansk og engelsk. Det kan også være, at undervisningen på enkelte af dine kurser er på engelsk.

Husk, at dine medstuderende er i samme båd som dig, så du er ikke alene om at skulle vænne dig til engelsk indhold. Du bliver bedre til at læse og formulere dig på engelsk i løbet af uddannelsen.

 

Lignende uddannelser