Specialiseringer i fødevarer og ernæring

På fødevarer og ernæring skal du efter første år vælge en af tre specialiseringer:

Sundhed og ernæring

Når du har gennemført specialiseringen i sundhed og ernæring, har du blandt andet fået viden om fødevarekomponenters struktur og egenskaber samt kemien bag de ændringer, der sker i forbindelse med forarbejdning, opbevaring og anvendelse.

Du vil også have viden om sammenhænge mellem fødevareproduktion, ernæring og human fysiologi og sammenhænge mellem sociale forhold og valg af livsstil.

Læs mere om specialiseringen i sundhed og ernæring

Kvalitet og teknologi

Når du har gennemført specialiseringen i kvalitet og teknologi, har du blandt andet fået viden om fødevarekomponenters struktur og egenskaber samt kemien bag de ændringer, der sker i forbindelse med forarbejdning, opbevaring og anvendelse.

Du vil også have viden om råvarekvalitet, procesteknologiske enhedsoperationer og ernæringsmæssige sammenhænge, som påvirkes af fødevareproduktion.

Læs mere om specialiseringen i kvalitet og teknologi

Fødevareingeniør

Når du har gennemført uddannelse som fødevareingeniør, har du fået samme viden som en bachelor, der har gennemført specialiseringen i kvalitet og teknologi.

Derudover vil du få kompetencer til at udtrykke viden og lovgivningsmæssige aspekter inden for fødevareområdet og udvise forståelse for opbygning og anvendelse af kvalitetsstyringssystemer i fødevareindustrien.

Læs mere om specialiseringen i fødevareingeniør